Case la americani

Ok, eu stiam ca americanii sunt totusi buni constructori.

     Nu inteleg de ce se incapataneaza sa-si faca case de sute de mii de dolari DIN LEMN. Casele din lemn sunt ok, dar nu in conditii climaterice aspre.(zic si eu, nu ma pricep). Nenea asta de mai jos da sfaturi despre cum sa-ti izolezi acoperisul cu o folie antiradianta (care sa reflecte infrarosiile inapoi in casa-lucru binevenit pentru diminuarea pierderii caldurii) ca sa nu se incalzeasca acoperisul si sa nu se topeasca zapada care daca ajunge la marginea acoperisului care e rece, ingheata la loc formand o bariera de gheata, care bariera de gheata va opri zapada topita sa cada si apa se infiltreaza PRIN ACOPERIS in CASA!!!!

          Adica hai sa fim seriosi la cate case facute in ultimii 10-20-30 de ani la noi le trece apa prin acoperis in casa pentru ca se topeste zapada? indiferent ca au acoperis din tigla naturala sau din tabla. Eu n-am auzit de asa ceva pana acum.

[tentblogger-youtube q6l0G]

surse poze: 1, 2

 

2 thoughts on “Case la americani”

  1. din ce stiu, in zonele cele mai aspre, gen nordul Canadei, casele sunt facut in special din lemn – numai ca nu dupa planuri romanesti si nici cu lemn romanesc semi-crud care abia atunci cand ti-l pui tu la casa incepe si el saracu sa se usuce si inevitabil sa lucreze de auzi noaptea cum paraie. Cand m-a lovit febra unei case, acum mai mult timp, am inceput sa citesc multe articole si de peste tot (nu numai de la noi .ro) si printre cele mai rezistente case erau cele din lemn dar lemn uscat bine si prelucrat si tratat foarte bine.

    De exemplu la rosu, cel mai scump material din care-ti poti face casa sunt bustenii, stiai? Mai scump si decat caramida, si beton, si ce mai vrei.

    Sunt altii care traiesc constant in geruri si zapezi si casele sunt din lemn. Ce se intampla cu betonul sau caramida cand se infiripa un pic de apa si asta ba ingheata ba se topeste? E simplu, crapa. Lemnul e flexibil il doare la basca 😀 Si asta e doar unul din exemple.

  2. Ma… lemnul e un material bun de constructie. Si ai dreptate in principiu, dar nu e la fel de durabil si rezistent ca beton+fier+caramida. Ideea e sa nu intre umezeala nici la beton, nici la lemn ca se alege praful. izolatia face toti banii!
    casele din busteni sunt de vis! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.