Câtă energie și timp investiți în mesaje politice?

Întreb asta pentru că văd în lista mea oameni care investesc enorm de mult timp și energie în a denigra sau “deconspira” pe unu sau pe altul de pe scena politică. Citesc articole, umăresc declarații de peste tot, le compară, le notează, probabil că au și un graf desenat, cel puțin în minte, cu toate chestiile astea. Și la finalul unui astfel de efort trântesc un status lung, pe care-l citesc plictisiți aceiași oameni din lista lor de prieteni.

Tot efortul ăsta ca să ce?

Și atunci nu-mi rămân în minte decât următoarele variante:

  1. Fie ai job de paznic sau ceva similar, păzești servere, beciuri, becuri, clădiri etc. Ești acolo în caz că se întâmplă ceva și atunci îți omori timpul cu chestia asta.
  2. Fie trăiești din dobândă sau situații asimiliate acestei situații și cauți un scop în viată, vrei să faci ceva măreț etc
  3. Fie ești plătit într-un fel sau altul, ai ceva beneficii personale din activitatea asta.

Sigur, o să ziceți că sunt oameni care fac asta voluntar. Ok, bine, dar ei nu trebuie să trăiască? N-au și ei cheltuieli? Deci intră undeva la categoria 2. Au traiul asigurat și-și caută scopul în viață.

Țineți minte când acum 2 ani când toată lumea se bășica pe Facebook? se vedea, era agitație pe toate wall-urile FB. Se cunoștea că oamenii își rup din timpul lor să-și arate indignarea. Dar s-o ții numai așa într-una, nu merge. Eu nu-mi explic altfel decât alea 3 situații.

4 thoughts on “Câtă energie și timp investiți în mesaje politice?”

  1. =)))
    articolul se potriveste doar celor care pun articole, cum as fi eu, sau si celor care le citesc si comenteaza intruna, cum ai fi tu? :))))))

  2. Pensionari, functionari publici…
    Chiar si angajati. Spre exemplu, eu am si zile in care as putea pierde mult mai mult timp cu comentariile decat pierd de fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.