kit de supraviețuire de 9$

kit de supraviețuire de 9$

Pentru 9$ pe Amazon sau 50 lei la Emag poți cumpăra un kit de supraviețuire, să-i zicem așa. Conține ceva de aprins focul(bun), un fluier(bunicel, dacă nu știi să fluieri), o busolă (bună), un fierăstrău (bun), un multitool inutil, o lanternă cu care n-ai ce face și un alt multi tool tip credit card semi-util. Văzând zeci de astfel de truse nu pot să nu constat, chiar și la unii care se pretind specialiști, 2 chestii complet inutile în astfel de truse și multi-scule:

– desfăcătorul de bere

– caietul și carnețelul

Pentru că dacă te pierzi în pădure sau pe aiurea, sigur vei avea nevoie de un carnețel și-un pix să-ți scrii memoriile sau ultimele gânduri să lași ceva în urmă rezistent, care va fi găsit. Atât de optimiști sunt oamenii. Ce naiba faci cu un carnețel? Aprinzi focul! Păi nu, pentru asta sunt chestii speciale, păstrate în punguțe impermeabile. Deci nu, n-ai ce face cu un pix și carnețel în pădure.

Desfăcătorul de bere. MEGA util. Odată rătăcit în pădure, cu toopr la tine sau nu, cuțit de vânătoare sau nu, vei fi inapt să desfaci berea aia rece pe care sigur o vei găsi zăcând într-un izvor de munte cu apă rece. Nu poți să mori de sete așa cu berea lângă tine. TREBUIE să ai un desfăcător de bere. Oameni cu multi-scule și kituri de supraviețuire renunțați la defăcătorul ăla de bere. Nu-l mai puneti/menționați. Lăsați-l!

Aaaa și mai sunt acele de pescuit. Băi frate, deci trusele astea parc-ar fi făcute de bărbați. Bere, pescuit… ce-ți poți dori mai mult!? Na, eu am cam fost așa la pește de-a lungul anilor, cu undițe și chestii dedicate acestei activități și în ape naturale și peștele nu se prinde așa ușor mai ales ăla de munte, (nici ăsta de baltă nu-i mai prost.). Deci faptul că ai o linie cu nailon și plută, te ajuta puțin peste zero.Dar foarte puțin!

Acum, sigur, un kit d'ăsta de supraviețuire e oglinda fiecăruia. Cam ce-i trece fiecăruia prin cap să pună acolo, dar unele chestii sunt indispensabile: focul, cutitul, fierăstrăul, restul sunt detalii, mofturi, alintări masculine.

One thought on “kit de supraviețuire de 9$

  1. Desfacatorul de bere e intr-adevar absurd, dar poate ca un carnetel e util ca sa notezi diverse repere care sa te ajute sa te orientezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com