Ce mai face câmpul de lucernă

     În primăvara asta am arat discuit și semănat 2500 mp de lucernă, în principiu pentru a schimba peisaju, pentru a nu mai vedea bălăriile crescând aiurea și pentru că era păcat de pământul ăla să stea nelucrat. Am vorbit cu vecinii proprietari: "Alex, fă ce vrei!" Și am pus lucernă.

Pe același teren, anul trecut, a semănat cineva o plantă pe numele ei, măturică. N-a existat nici un fir de rapiță. Anul ăsta am luat 7 kg de semnințe de lucernă și am semănat. Acum lucrurile arată cam așa:

 

Rapiță

Bănuiala mea este că în semintele de lucernă, voit sau nu, nici nu contează, s-au amestecat semințe de rapiță. Vroiam să iau niste soluție de stropit în jurul casei împotriva insectelor, de la același magazin local, dar dacă e tot așa… Știți un magazin agricol/fitofarmacie d'astea bune?

3 thoughts on “Ce mai face câmpul de lucernă”

  1. Exista la orice farmacie veterinara solutie contra insectelor la diverse preturi. Dela 10-20 lei la 70 lei si mai mult. Ia si testeaza linistit. Eu am luat si la 20 de lei si la 50 lei ceva mai bun cica. Au efect bun ambele. Oricum e bine sa dai saptaminal prin jurul casei si eventual in cusca ciinilor daca ai. Mai omoara capuse ca alea is pacatoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.