Cea mai mare casă pasivă din Canada

Cea mai mare casă pasivă din Canada

     Nu mi-e clar ce au special așa zisele case pasive! Glumesc desigur, dar ce mă nedumirește este de ce omenirea nu s-a gândit la asta până acum?! Adică WTF? Lemnul, vata de sticlă, lâna, polistirenul și în general orice material de izolație termică sau orice altceva, nu sunt de ieri de azi pe piață. Nu e ca și cum s-a descoperit acum 3 ani că dacă izolezi casa mai bine scad costurile cu încălzirea sau efectul de seră (prin geamuri) s-a descoperit week-endul trecut. fotovoltaicele sunt o tehnologie relativ stabilă din 1970. De ce apar chestiile astea abia acum?? Ne-a plăcut să risipim resurse și acum ne dăm seama că nu e ok? Serios? Atât de inteligentă e societatea umană în ansamblul ei?

2 thoughts on “Cea mai mare casă pasivă din Canada

 1. E simplu. Companiile de construcții respectă și ele regula maximizării profitului, ca orice altă companie din sistemul capitalist. Deabia când criteriile de economie energetică au devenit suficient de importante pentru utilizatorii acestor case astfel încât să conteze la achiziție, au băgat și constructorii de seamă…
  0  0
  1. Corectă explicația. Deci, utilizatorilor, nu li s-au părut importante criteriile de economie energetică atâția zeci poate sute de ani… Asta mi se pare uimitor!
   0   0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com