Cel mai bine te ascunzi în mulțime

     Ca să nu-mi zic mie că vorbesc aiurea în necunoștiință de cauză, să nu fiu ignorant și ca să fiu complet împăcat că n-am cum să votez PSD nici de data asta, am aruncat o geană pe strategia candidatului PSD la primăria Măgurele: Le găsiți aici ( am încercat să le pun, dar rezulția era execrabilă și nu puteai citi nimic). 

Ce am observat eu așa din fugă, fără prea multă analiză. Marea majoritate a temelor abordate urmează a primi o soluție finanțată prin PNDL, Programul Național de Dezvoltare Locală, adică ăsta

Abordează următoarele teme:

UTILITĂȚI: Apă canal, gaze pe toate drumurile din localitate și toate utilitățile în zonele de expansiune imobiliare. Bani? De la buget, de la PNDL. Promisiuni bombastice. Doar pentru iluminatul public, (chestie finalizată cred că in proporție de 70%) vrea să ia bani europeni. De ce? (să ia bani europeni pentru tot orasul, dar cu care să termine doar ce a mai rămas? Nuuu)

TRANSPORT ÎN COMUN: Ne ajută Firea cu RATB-ul, iar pe ăștia cu microbuzele îi punem să le mai spele, să pună o tapițerie nouă. OK, nimic de zis, Foarte bine. Deși cred că ăștia cu microbuzele n-ar trebui să existe. Dar să zicem că e de bine.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ: Modernizarea soselei București Magurele. Păi are cât? 2 ani de când s-a făcut? Aaa vrea să spună partea care ține de sectorul 5. Deci face Firea și aici. Deci nu el, Firea sau PMB, sau sectorul 5 altcineva. Dar o trecem și noi că dă bine. "Asfaltarea tuturor drumurilor din localite" Pe bune? Mai pune cineva botul la așa ceva. Știm că e imposibil. Deci nu, nu va face asta pentru că e imposibil în România. Nu cred. Mă scuzați, dar nu cred așa ceva. Legăm șoseaua București Măgurele de șoseaua Giurgiului. Care e rostul? Sunt deja legate prin  2 variante: Centură și Jilava. Aaaa… mai facem una acolo prin câmp? De ce? Ceva terenuri în zona? Nu știu.

SANATATE: dezvoltarea actualei policlinici, ambulanța 24/h, camera de gardă, aparatură medicală. Foarte frumos. Am mai văzut asta într-un program. E ok.

EDUCAȚIE: Reabilitarea grădinițelor și școlilor + o gradiniță cu program prelungit nouă + o creșă + un centru de excelență (?) pentru elevii de gimnaziu și liceu. WOW! Eu știu că erau probleme cu numărul de învățătoare și educatoare. Adica se chinuiau să aducă una,două în plus. Dar noi facem o grădiniță întreagă cu program prelungit + o creșă.  Din nou, NU CRED!

DEZVOLTARE ECONOMICĂ: Asta e mișto. PSD Măgurele vrea să aducă în oraș marile lanțuri de magazine care să-și ia marfa de la micii producători agricoli din zonă. Primăria asigură un parc de ambalare și depozitare a fructelor și legumelor (precum și "branșarea la utilitățile necesare" Sic! –apă și canal-) În mintea lor, Kaufland de ex., va veni în Măgurele și-și va lua marfa de la toate bătrânelele care pun pătrunjel în grădină, pentru că le va oferi primăria consultanță juridică să se asocieze în asociații de producători. Eu văd în schema asta 2-3 surse de șpăguță. Dar să nu fim răi, să zicem că ar fi cinstiți și ok. Ei chiar cred că pot garanta sau obliga vreun magazin gen Kaufland de unde să-și ia marfa? Apoi mai zic ceva de un parc industrial în care se vor angaja STRICT oameni din Măgurele. Iar o reminescența comunistoidă prin care ei cred că le pot spune privaților pe cine să angajeze.

Ideea de piață pentru agricultorii din zonă e ok. E normală. Să vândă ei direct. Cu asta sunt de acord.

SIGURANȚA CETĂȚEANULUI: sistem centralizat de monitorizare a spațiului public. HELLO? Există și se extinde. E on going, de ce-l mai trecem aici pe listă?

REABILITAREA TERMICĂ: Din nou, s-a făcut, se face. De ce apare pe listă?

TIMP LIBER: o promisiune a unui complex megaloman cu: piscină descoperită, dar și bazin olimpic (implicit acoperit, dacă e olimpic), un teren de fotbal, dar și un teren multi funcțional acoperit.  Toate astea în timp ce restul de 3-4 terenuri mici, răsfirate pe toată suprafața orașului zac în paragină.

INTEGRARE SOCIALA: Adăpost pentru situații de urgență? wtf? Manuale pt copii din familii defavorizate ok, cantină socială ok.Teoretic.

LOCUINȚE PENTRU TINERI: loturi de case (branșate la utilități – sic! din nou, apă și canal) pentru 1000 de familii. 1000? Nu e cam mult? Ideea e ok, a mai făcut-o și ăla din comuna Peștera. Bun!

PATRIMONIUL ADMINISTRAȚIEI LOCALE: vrea să schimbe PUG-ul pentru că ăla făcut de colegul lui de partid e ilegal și nu e public. Sanchi! Și o sa fie bani și de renovat ruine! Prioritate 145!

 

     Bun! Cam așa stă treaba cu strategia PSD pentru Măgurele. Eu observ așa:

o fugă de a scrie proiecte pentru absorbția de fonduri europene. (doar 2-3 proiecte sunt menționate ca fiind finanțate din fonduri europene și alea sunt în mare parte deja executate)

Proiecte megalomanice, promisiuni mărețe cu bugete infernal de mari pentru capacitatea unui orășel. De ce? Pentru că acolo te poți ascunde cel mai bine, de acolo poți șuti fără să se simtă, fără să se vadă, fără să bată la ochi. Nimic nou. Așa se face-n România de 25 de ani, așa am trăit în comunism 50 de ani, e greu să ne dezvățăm de asta. Dar de undeva trebuie să începem.

multă incoerență: – Facem o a 3-a stradă de legătură când avem deja 2 nu foarte folosite.

                           – Facem un depozit de legume fructe unde producătorii agricoli locali să-și ambeleze marfa și s-o vândă supermarketurilor, dar facem și o piață unde să vândă ei. Cam cât pătrunjel mănâncă oamenii                                                        în Măgurele încât să cumpere și din piață și din "Kaufland".

                           – Facem piscină descoperită, dar și bazin olimpic, teren de fotbal, dar și teren acoperit, în condițiile în care vreo 3-4 terenuri mici, punctuale, EXISTENTE, stau în paragină și lumea se joacă pe ele așa cum sunt.

Sorry! Dar nu, nu mă convinge  strategia asta! NEXT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Cel mai bine te ascunzi în mulțime”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.