Citroen C4

Ca sa fie clar de la inceput, asta nu e un review, doar punctez cateva aspecte despre masina asta. Strict subiectiv.

Cat am fost la Lupsa, 450 km dus si inca pe atat la intors, am condus un Citroen C4, cutie automata, motor  1.6, parca, +100 CP (cateva zeci peste 100, n-am retinut exact). A fost prima data cand am condus pe o distanta asa de mare o masina dotata cu o cutie de viteze automata. M-am obisnuit foarte repede cu ea. In principiu mi-a placut. Dar numai in 50% din cazuri a reactionat cum as fi schimbat si eu. Dupa ce ajungi sa o “cunosti”, e putin mai bine, chiar si pe Dealul Negru printre tiruri. 🙂

E comoda cutia automata, dar n-as da-o pe una manuala, pentru simplul motiv ca ma indeparteaza usor de acel sentiment de a controla motorul, de conduce efectiv masina, de a determina lucrurile sa se intample exact cum vrei, exact cand vrei. Da, poate sunt mai demodat, dar mie-mi plac cutiile de viteza manuale.

Altfel masina e ok, benzina, slientioasa, comparativ cu Focusul meu din 1900 toamna. Nu mi-a placut ca are vizibilitatea muult mai mica in oglinzi, mai ales cea din interior, intrucat luneta are dimensiuni reduse. Se tine mult mai bine in curbe decat FF1 – combi sau Grande Punto sau Opel Astra Classic. (din ce-mi aduc aminte acum).

Portbagajul destul de micut, ceea ce nu m-ar coafa de loc.

Lipsesc ceasurile clasice care indica turatia, viteza, etc. si sunt inlocuite de un ecran pe mijlocul bordului. E futuristic, dar cum ziceam, eu sunt mai de moda veche, asa ca nu m-a impresionat aspectul asta.

Consumul destul de maricel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.