Nu ne concentrăm pe lucrurile importante

E plină lumea de sunete, căști, nebunii, finețuri. Ecran curbat miliarde de culori când tu nu vezi decât 30. 4k, 15k,  toate prostiile astea n-au limită. Omenirea se comporta ca un puști de 3-4 ani care descoperă mașinuța cu telecomandă.

E atât de plin de cunoscători fini pentru orice rahat încât SONY a scos pe piață un walkman. Băi WALKMAN, un concept din anii ’80, dedicat iubitorilor de sunete fine, cu super high definition. Ca să ce nene? Adică ce rost are un device, fie că e video sau audio care are performanțe dincolo de puterea de receptare a senzorilor umani? Ce faci cu el și nu faci cu celălalt? Te dai mare? Atât? Atât putem?

Aș putea băga mâna-n foc că 80% dintre “pasionații” ăștia care dau 1200€ pe-o jmecherie d’asta, nu pot să deosebească 2 bășini  sunete  lejer diferite DAR pt că le spune SONY că e Hi-Res quality li se pare că “simt” și ei diferența!

Băi oameni buni, suntem defecți! Eu înțeleg plăcerile oricui, fiecare are păsăricile lui, dar toate au o limită, băi nene. De ex. și mie îmi plac topoarele, dar n-am 25, n-am nici 10, am vreo 4-5 din care folosescc practic 2, restul ruginesc. Și n-am  2 Urnieta sau mai știu eu ce avioane. Pt că n-am nevoie de ele, treburile pe care le fac, le fac perfect cu o secure de 70 lei și o toporișcă de 60 lei. Le ascut și cu ele îmi fac treaba. Și tot mi se par multe. Îmi plac, dar ce să fac cu 10, cu 20, cu 50?

Cât mai dureaza chestia asta? De ce oamenii nu-și concentrează energia pe lucruri utile, nu doar lor, că poate le au pe toate, dar utile celorlalți, comunității, omenirii în general. Rahaturile astea nu ajută cu nimic. Sunt damblalele scumpe ale unora care nu știu ce să facă cu viața lor. Și asta e nasol, e risipă de energie și de resurse, adică de chestii care nu sunt infinite și nici timpul nu prea e de partea noastră, în general.

Hai să ne risipim aiurea!

 

4 thoughts on “Nu ne concentrăm pe lucrurile importante”

 1. Intre un mp3 la 128kbps si un flac de 1000 trecut printr-un DAC si cantat pe o boxa decenta, iti garantez ca o sa auzi diferenta. Pentru ca am auzit-o eu si eu sunt varza la chestiile astea.

  1. De acord. Cînd am auzit prima piesă pe Spotify am sințit imediat diferența față de youtube, radio, mp3.
   Dar de aici pînă la cele spuse de tine este într-adevăr o risipă enormă de resurse materiale şi umane, timp important pierdut aiurea.
   Eu zic că 80% din cei ce dețin un smartphone nu îl utilizează la nici 50% din capacitatea lui.
   De ce mi-aş lua S9 sau iphone 10 cît timp cu un J5 2015 pot să rezolv toate cele necesare?

   1. Nu costa foarte mult sa poti asculta flac-uri decent. Eu am un raspberry+hifiberry, o boxa si niste cabluri relativ ieftine. Max 500eur toata sandramaua, cu timp minim consumat (30 min maxim sa pui totul la punct). Si suna bestial.
    Despre telefon nu stiu, nici eu nu il folosesc pe al meu la capacitate maxima. Dar ma multumeste faptul ca merge bine, rapid, fara probleme. Spre deosebire de telefoanele anterioare, nu am avut in nici un moment intentia sa dau cu el de perete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.