Consiliul Concurenței a descoperit apa caldă

      Văzând știrea asta realizez a mia oară cât de praf sunt instuțiile statului. Eu aș zice că sunt vreo 10-15 ani, dar poate e mai mult, de când big pharma a început să se cațere pe munți de bani de pe urma ipohondriei românilor, ocazie de care firmele farmaceutice au profitat și au îceput să-i gâdile pe medici cu vacanțe, călătorii pe la diverse conferințe (if you know what i mean, ale naiba conferințe tot vara și tot prin țări mediteraneene), ba chiar s-a ajuns până la faza aia în care agentul de vânzări să le ducă shaorma la prânz medicilor, doar ca să le recomande produsele pacienților. Business tată!

     Revenind, după 10-15 ani de astfel de comportamente, despre care știa orice student la farmacie sau medicină, vine Consilul Concurenței și dă și el un raport despre chestia asta!

În ansamblu, farmaciile consideră că, în medie, 57% dintre pacienți se prezintă cu rețeta în farmacie și solicită să li se elibereze o anumită denumire comercială.

No shit?! REALLY? Ca să știți de ce nu merg treburile-n țara noastră:

Consiliul Concurenței va avea în 2016 un buget de 55,8 milioane de lei, în ușoară creștere, respectiv 0,38%, față de execuția preliminată a acestui an,

     Adică bugetul acestei instituții mirobolante a fost în 2016 de vreo 12 mil € ca să descoperim apa caldă. Bani din care s-a plătit raportul ăsta și gigelul care a făcut graficul ăla de la pagina 248 și gigelul care a descoperit chestiile astea fantastice.

 Bonus: cred că tot ei au dat-o și pe aia cu sunt prea puține benzinării(companii), nu există concurență reală. Păi bine prietene, bună dimineața, acum te-ai trezit?

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.