Multa lume viseaza sa aiba gazon, sa ude gazonul, sa tunda gazonul. Da, e frumos, e relaxant, nimic de zis. Dar la un moment dat devine o responsabilitate, devine o relaxare obligatgorie, pentru ca altfel risti sa ai in loc de gazon o jungla in miniatura, iar daca nu-l uzi si se usuca, o preerie de toata frumusetea. Been there, done that.
Asadar, gazonul trebuie ingrijit. Dupa ce-l plantam si-l udam, mai trebuie sa-l si tundem, fapt care-l face sa se indeseasca, sa se inmulteasca si in final sa obtii acel covor de iarba moale, tunsa perfect, la care visam cu totii. Chestia asta insa dureaza si necesita instrumente speciale.
Momentan eu tund gazonul cu o motocoasa BOSCH, ca cea din poza de mai jos.
Ce nu-mi place la ea:
– faptul ca nu e pe dimensiunea mea, nu se poate regla manerul, ceea ce ma face sa stau intr-o pozitie incomoda pentru muschii spatelui.
– sistemul de taiere e cel cu lamela fixa si cu fir. Firul ala, se rupe destul de des si trebuie sa ma opresc sa-l mai scot de pe rola.
– are firul de alimentare la curent e foarte scurt, ceea ce inseamna ca trebuie sa car prelungitorul dupa mine, iar ca sa fie cat de cat lejer imi trebuie un prelungitor cu o singura priza, nu cu 4 cum am eu acum. 🙂
La ce e buna motocoasa:
– este foarte buna atunci cand ai nevoie sa tunzi iarba in spatii inguste, colturi sau pe langa tulpinile pomilor.
– poti ocoli foarte usor florile pe care le ai crescute din loc in loc pe gazon (daca ai). Eu am si le-am lasat, le-am ocolit usor cand am tuns iarba.
Toate lucrurile astea nu le poti face cu o masina de tuns iarba mai mare, sau automata.
La ce nu e buna o motocoasa:
– Nu e cea mai buna varianta daca ai de tuns suprafete relativ mai mari, plane si fara obstacole. E obositoare si nu-ti permite tunderea gazonului uniform asa cum se intampla in cazul unei masini de tuns iarba.