Există două abordări.
1- Abordarea Meșterilă. Dacă ești meșterilă, n-ai 2 mâini stângi și nu te deranjează să te umplii de praf și să-ți pierzi câteva ore din week-end o faci manual cu orice bormașină mai zdravănă cu percuție. Apoi cu daltă și ciocan finisezi gaura.
Avantaje: Te costă spre zero lei. Depinde cât de riguros ești cu calculele, o faci când vrei!
Dezavantaje: umpli casa de praf, gaura e urâtă și probabil mai mare, deci va trebui să repari, nu poți să dai vina pe nimeni, deci n-ai decât să te înjuri singur dacă ceva nu iese bine,
2- Abordarea Șefuleț. Pleacă de la principiul că n-ai timp de prostii, ești ocupat să faci bani și la urma urmei, fiecare cu meseria lui. Și apelezi la profesioniști care au scule profesionale.
Avantaje: e mai rapid, gaura e frumoasă, perfect rotundă, nu lasă mizerie, sau dacă e ceva, strâng baieții. Ai pe cine să înjuri dacă te-ai răzgândit și vrei gaura mai la stânga, se astupă ușor în unele cazuri punând la loc cilindrul extras(daca te-ai răzgândit și nu mai vrei.)
Dezavantaje: Costă (în jur de 120 lei), depinzi de programul lor (ai nevoie de liber sau concediu, daca ei nu pot în w.e.),
Ar mai fi varianta de mijloc în cazul în care ai o bormașină mai solidă și esti dispus să investești într-o freză de dimensiunea dorită. Cred că se poate chiar închiria o freză d-aia, nu știu.
nu cu masina asta de la hilti au dat gaura la spargerea din londra ? 😀
Andrei Barbu liked this on Facebook.