Cum să fii Zen (în doi timpi și trei mișcări)

Un mic ghid pentru liniștea noastră:
Timpul 1:

 Nu mai lăsa rahaturi să intre în mintea ta. Cum faci chestia asta? Iată 2 exemple care nu trebuie să lipsească:

– ex. 1: Deschide larg fereastra, trage aer în piept până când simiți că te îneacă noxele. Expiră luuung. Mergi în toate camerele ia-ți toate TV-urile, asigură-te că nu trece nimeni, aruncă-le pe geam și nu mai plăti cablu TV niciodată în viața ta.

– ex. 2: Fă o listă cu nume de oameni [insert adjective] și aplică-le una din următoarele: unfollow, unfriend, remove, delete and never come back. Asta e o constantă, lista se curăță în timp.

Timpul 2:

Nu mai lăsa rahaturi să intre în corpul tău.  Gusturile parțial se educă, parțial ne naștem cu ele. Așa cum am fost obligat-învățați să ne placă aspartamul și anumite E-uri, la fel putem renunța treptat la ele și să ne învățăm organismul cu gusturi noi, naturale. E un proces care durează, iar răbdarea și perseverența sunt obligatorii.

Nu mai cumpăra rahaturi. Decât mult și prost, mai bine mai puțin și mai bun. Valabil pentru orice, de la haine la mancare.

Mișcarea 1

Dacă lucrezi în fața unui monitor 8-10 ore pe zi, ia-ți cele 5 minute obligatorii pauză la fiecare oră. Nu 10 minute la 2 ore, nici 15 la 3 ore. 5 minute la fiecare oră, te ridici și pleci de la birou, te uiți pe geam, focalizezi în depărtare, te uiți la mediul real din jurul tău. Chestia asta face minuni!

Mișcarea 2

Permite-ți mici plăceri. Un litru de cola pe zi, nu  e o mică plăcere. O inghețată la cornet pe săptămână vara, e o mică plăcere. Mergi pe jos, mișcă-ți fundul, stai întins pe iarbă, privește cerul, mănâncă fructe, dormi în cort departe de oraș, plimbă-te prin pădure sau măcar printr-un parc. Înoată naked. Bea apă.

Mișcarea 3

Fă-ți ordine în finanțe. Știu că e greu, cu toții suntem prinși în plasa sistemului, dar există speranță. E posibil cu răbdare și perseverență. Se poate ca asta să necesite o schimbare de job. Fă-o fără regrete. Caut-o fără să te lași copleșit de demersul ăsta, dar și fără să fii superficial. În cele din urmă va veni.

Nu te mai plânge. Oamenii din jurul nostru nu vor sa audă necazurile noastre, ei vor povești de succes. Oamenilor le plac cei care au success, indiferent cum l-am defini.

Acum… când reușiți toate cele de mai sus, să-mi ziceți și mie cum ați făcut. 🙂

10 thoughts on “Cum să fii Zen (în doi timpi și trei mișcări)”

  1. Completare:
    Fii mai bun! Ajuta un strain, ajuta o batrana sa isi care cumparaturile, da buna ziua unui cersetor/gunoier/betiv sau om pe care in mod normal il consideri cu mult sub nivelul tau. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.