Mi-am cumpărat timp

Cam 1-2 ore la 2-3 zile. Cel puțin pânâ-n septembrie anul ăsta și posibil și la anu tot sezonul de grădinărit. Rămâne de văzut. De când stau la casă am alocat resurse pentru grădină mai deloc. Mai multă muncă. După câțiva ani m-am mai deșteptat:

1- Nu suportam să fac straturile sau răzoarele. În fiecare an aceeași poveste cu săpat toată suprafața alocată grădinii, mestecat pământul și modelat greblat și întors pe toate părțile pentru făcut alei și ridicat răzoarele. Uneori mai făceam șanțuri pentru udat, invariabil eram plin de mocirlă… o tâmpenie, vă spun! Uitați de așa ceva, fie și pentru 3 fire de roșii. Paturile ridicate sunt the shit!  Anul trecut am folosit toate scândurile vechi pe care le-am găsit disponibile și mi-am făcut paturi ridicate. Așa:

2- Pierzi foarte mult timp cu udatul. Pentru grădina pe care o avem, vara, când e cald la 2 zile trebuie să uzi. Minim. Și operațiunea asta îmi luam cam 1-2 ore. Umplut șanțuri cu apă, mutat furtul, mocirlă din nou, o porcărie. Nu puteai să pleci seara sau în w.e. undeva, că trebuia să uzi buruienile vieții.

De acum adio cu toate astea:

     Am investit aproximativ 250 lei în sistem de irigare cu picătura: tub, coturi, robineți, dopuri, tot tacâmul. Am tras o țeavă principală de-a lungul întregii grădini prin capetele paturilor în care m-am înțepat cu câte un traseu și un robinet la fiecare pat.

Automatizarea aleasă a fost cea mai ieftină și cea mai rudimentară. E un robinet cu un fel de ceas, timer, care lasă apa să treacă atât cât îl setezi, de la 1 la 120 minute. Singurul dezavantaj e că trebuie să fie cineva fizic acolo să învârtă de el. ODATĂ! De oprit, se oprește singur. La timpul potrivit voi lua și programatoare d'astea SF. Deocamdată însă, mă mulțumesc cu ăsta. În Dedeman am găsit ceva similar (altă marcă?) la 90 lei.

gallery

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Mi-am cumpărat timp”

  1. Am o bucată de pământ care stă nefolosită. De ceva vreme mă tot bate gândul să mă apuc de grădinărit (ceva roșii, ceva buruieni aromatice). E o singură mică problemă: nu știu nimic despre asta. Am crescut pe asfalt și trăiesc pe laptop. De unde încep să învăț?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.