Cum să-ți cumperi haine foarte rapid și să fii sigur pe alegerea făcută

Obligați de conjunctura evenimentelor în care cu bucurie ne-am băgat, am fost nevoit să merg la ceva mici cumpărături de țoale. Ocazie care m-a determinat să mă înfurii DIN NOU pe starea de fapt a lucrurilor din industria țoalelor, stare care mi se pare de-a dreptul revoltătoare: haine produse de sclavi plătiți cu 2$ și vândute cu sute de €. Nu, nu-mi explicați tot lanțul care duce la sumele alea derizorii. Îl știu și e pur și simplu greșit! Nu duce la nici o evoluție a nimănui!

Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac și mie unele haine, ale naibii tot d’alea scumpe. Foarte rar îmi cumpăr țoale, mai ales d’astea mai de doamne ajută pt diverse evenimente, dar când o fac, trec prin următoarele etape ca să fie chinul cât mai scurt:

  1. primul criteriu după care-mi caut hainele este să-mi placă.  Mă duc direct la hainele care-mi plac. Nu mă uit nici la preț, nici la vânzătoare, nici la brand, la nimic. În felul ăsta elimin rapid 90% din ce văd. Important pentru asta e să știi ce vrei și cine ești. Ca să știi ce vrei, trebuie să te mai documentezi. Din an în Paște de ex. mă uit pe domnideromânia. Cam știu ce-mi place din ce văd pe acolo. Materialul e important, motiv pentru care nu prea comand online. Vreau să pipăi și să simt! 🙂
  2. Apoi aplic criteriul financiar și elimin 90% din ce-a rămas. Așa ajung să aleg între maxim 2-3 perechi de pantaloni să zicem. Maxim.
  3. Ultimul filtru e cabina de probă. Ce mi se potrivește cel mai bine devine câștigător. De multe ori alegem chestii care AM VREA NOI să ni se potrivească, dar odată îmbrăcate, ne dăm seamă cât suntem de caraghioși. Aici e nevoie de puțină imaginație să-ți dai seama cam cum ar veni pe tine anumite haine și să le elimini din start. ÎNSĂ dovada  supremă rămâne cabina de probă.

Toată povestea asta n-ar trebui să dureze mai mult 1-2 ore într-un mall sau ceva similar, o zonă unde sunt adunate mai multe magazine, dacă, așa cum spuneam, știi ce vrei și cine ești.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.