Curentul tiny houses pătrunde și la noi

Despre oameni care renunță la jobul de corporație și programul 9-5 și zile de concediu numărate și salariu care intră fix când trebuie aproape negreșit pentru… timp și libertate și o oarecare incertitudine financiară, diferită de cea de la corporație, în funcție de contextul fiecăruia, am mai scris!

Oricum, de curentul ăsta, sunt sigur că ați tot auzit, dar iată că avem și noi în România un exemplu (sunt mai multe, desigur) de nișă al acestui curent. Și anume traiul hai-hui într-o casă mobilă, casă mică, de 20mp. pe care o poți muta aproape oriunde vrei tu.

Stilul ăsta nu e pentru oricine. Trebuie să ai niște principii, niște valori, să fii într-un anume fel. Nici o problemă acolo. E simplu, ești sau nu ești așa: cu minimalism, cu eco, cu bio, cu DIY, cu refolosit chestii, etc.

Două aspecte legat de stilul ăsta de viață:

  • În ce te ancorezi? (psihologic vorbind) Unde va fi acasă? Peste tot? Cu cine socializezi? Prietenii?

Cam toata viața noastră creștem într-un mediu relativ stabil. Adică ai una maxim 2-3 locuri pe care le numești acasă până pe la 25-30 ani. Cam tot timpul vieții tale ai avut un loc unde te poți întoarce no matter what și unde te simți în siguranță, pentru că știi că locul ăla va fi acolo pentru tine orice s-ar întâmpla. Și cred că treaba asta din punct de vedere psihologic îți oferă un confort. Și nu e vorba doar de pereți, ci și de tot ce-i înconjoară, comunitate, peisaj, etc. Ei bine, cu căsuța asta, toate astea se schimbă și trebuie să fi pregătit ȘI pentru asta.

  • Cum faci bani? Din ce trăiești? Cât de minimalist poți/trebuie să fii?

Oricât de independent ai fi, vei depinde în mod sigur de un venit. Pe care trebuie să-l realizezi cumva… remote, adică să lucrezi online, în principiu, pentru că probabil nu vei vrea să te muți cu căsuța asta după cum e jobul situat și nici să mergi la birou de acolo, nu cred că vrei. Dacă ai ajuns în stadiul ăsta.

 

2 thoughts on “Curentul tiny houses pătrunde și la noi”

  1. Cred ca cel mai important aspect e cel al veniturilor si a resurselor, restul e irelevant.
    In SUA exista parcuri de rulote cu tot felul de facilitati pentru indivizi sau familii care calatoresc prin tara in lung si-n lat si e foarte important sa ai si un minim de utilitati ca sa poti sa lucrezi si ca remote online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.