Da, Big Pharma poate fi Bau-Bau

     Necredincioșilor, ați trecut cu vederea știrea asta fiind preocupați de lucruri meschine. 🙂 Lăsând gluma la o parte,  BigPharma și iubitorii de medicamente ar trebui să cam tacă la faza asta:

Rezistența la antibiotice, numită și antibiorezistență, apare atunci când bacteriile evoluează și devin rezistente la antibioticele utilizate pentru tratarea infecțiilor, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Acest flagel mondial este legat în special de consumul în exces de antibiotice și de utilizarea greșită a lor.

     Practic, omenirea, sau cel puțin o bună parte a ei, poate dispărea just like that, într-o clipă istorică dintr-o răceală banală. De ce? Pentru că, și asta mi se pare cel mai grav, ȘTIINȚA mult slăvită de unii, încă n-are un răspuns la așa ceva.  OMF ne dă niște sfaturi banale, dar o soluție nu există. Mințile luminate sunt praf, habar n-au ce să facă legat de problema asta, care tocmai a fost promovată în liga  "problemelor fundamentale".

“If we fail to address this problem quickly and comprehensively, antimicrobial resistance will make providing high-quality universal healthcare coverage more difficult if not impossible,” said Ban. “It will undermine sustainable food production. And it will put the sustainable development goals in jeopardy.”

sursa

     Vinovații par a fi, desigur, oamenii care iau antibioticele ca pe mere sau în loc de apă. Nimic despre răspunderea BigPharma pentru chestia asta. De parcă oamenii ăia își iau antibioticele din copac. Păi normal că BigPharma au marea parte a lor de vină, normal că logica de a face profit de pe urma vindecării oamenilor e una strâmbă. Da, sigur e nevoie de fonduri pentru cercetare, dar nu așa, că uite unde ajungem.

     În fine… ca să termin într-o notă pozitivă, o soluție la toată problema asta totuși pare că se conturează. O studentă (?) a încercat ceva cu succes pe șoareci și câteva din mințile luminate ale științei deja au fost date pe spate de realizarea asta. D'aia vă ziceam, dați copiii la școală, că de acolo vine speranța, nu de la moșii care nu mai au pentru ce trăi.

 

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.