Dați cu sare pe aleile din curte?

     Eu nu merci! Am făcut asta acum câțiva ani. O mică parte din aleile din curte treceau peste fosa septică. Și am dat cu sare cumpărată din Bricostore, parcă. Special pentru așa ceva. S-a topit gheața extraordinar de bine și de repede. După care a nins iar peste ea, suficient de mult cât să nu mai conteze. Și s-a făcut gheață iar. Am mai dat din nou cu sare și iar s-a topit. După care a venit primăvara și a început să se "topească și betonul. Pur și simplu a început să se macine, să se rupă bucăți din el. Și la trepte treacă, meargă, dar la fosă era nasol. De atunci nu mai folosesc soluție special cumpărată. Nici sare, nici amestec de alte chimicale.

     Pentru că am de unde, atunci când se formează gheață prin curte arunc cenușă. E neagră, e urâtă, dar e eficientă, în sensul că nu mai aluneci pe gheață. Dacă ninge peste ea sau se topește puțin de la căldură și îngheață iar, mai pun un polonic de cenușă și tot așa, reducem riscul să ne rupem curu pe gheață până la primăvară.

     Mai e varianta să cureți până la beton, dar e suficient o oră de soare sau temperaturi cu +C ca să se topească și peste noapte să ai un patinoar de toată frumusețea. Da, poți să faci asta dacă toată iarna stai acasă, faci focu-n sobă și bei vin lângă șemineu, dar nu și dacă ai program 9-5.

5 thoughts on “Dați cu sare pe aleile din curte?”

    1. Am văzut și pavele roase de sare, dar mai rar ce-i drept. Depinde ce-ai nimerit. Multe pavele sunt tot din beton. Poate ai noroc de ceva compoziție mai rezistentă.

  1. e a doua iarna in care folosesc clorura de calciu pentru a topi gheata de pe pavaj
    pana acum nu dau semne ca s-ar macina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.