De ce zugrăvesc în alb

Ieri a fost zi de zugrăveală. O chestie care se întâmplă cam la 2 ani, din varii motive și copii și gătit și șemineu. vopsesc pereții în alb din câteva motive:

  1. E ușor de întreținut. Știu că sună ciudat, dar orice pată de ceva pe pereți, poți lua pensula și o poți acoperi lejer fără să vezi o mare diferență de nuanță.Vopsea albă găsești peste tot, la fel, fără să ai diferențe de nuanțe.
  2. E cea mai ieftină, cred. Aici nu știu sigur, dar am observat că și cele mai ieftine, sunt destul de bune calitativ. Am luat 10 litri, de ex. cu 49 de lei. La prima vedere s-a comportat foarte bine.
  3. Este mai luminoasă.Având lumina exclusiv pe pereții verticali și cu leduri  care bat cam 180 grade, majoritatea luminii se reflectă din travan și pereți. Fiind albi, crează o senzație de luminozitate. (mai mult decât orice alte culori).
  4. Din punct de vedere al aspectului, chestiile prin casa noastră sunt bazate pe contrastul wenge-alb. Pereți albi, dușumea-stejar, treaptă wenge – contra-treaptă albă și tot așa.

N-am poze recente pentru că telefonul care a căzut banal și absolut deloc spectaculos acum o lună, s-a decis că nu mai poate așa. Deci e dus la schimbat display. Lucru care ne doare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.