Energie verde ep. 4 – curenți slabi

spuneam despre cum am lumină "gratis" de la soare.  Acum am trecut la etapa a 2-a cu ajutorul celei de-a 2-a baterii de 180Ah și al unui invertor de 700W, reusesc să am ceva curent în prize pentru consumatorii mici cum ar fi: laptop, telefon mobil, încărcător de baterii (aparat foto, scule cu acumulatori, etc), o lada frigorifica pentru răcit berea și alte chestii mărunte 🙂 și nu în ultimul rând aparat împotriva țânțarilor, dintr-ăla cu lichid – e cel mai bun. Mai aștept să văd ce alte avantaje/consumatori (mașină de tuns, sic!) mai apar pe parcurs.

Am pus un led să lumineze noaptea afară și trebuie să vă spun că e cu totul altceva! 🙂 Pozele sunt slabe calitativ datorita camerei telefonului, dar senzația de lumină "gratis" e de neprețuit.

Ce urmeaza? Focus pe producție de curent electric, adică tot ca pași ai etapei 2 urmeaza  încă unul sau doua panouri, care să mențină cele 2 baterii încărcate chiar și pe timp mai puțin favorabil. Odată ce am asta, probabil va fi un nou focus pe stocare de energie, dupa care un nou focus pe producție. Nu exclud o eoliană pe parcurs, dar vom vedea ce zice și Universul.

Pasul 3 va fi un invertor mai mare (>2-3KW), care să asigure consumatori mai mari, gen frigider, hidrofor, etc. Dar să le luăm pe rând. Deocamdată atât.

 

 

5 thoughts on “Energie verde ep. 4 – curenți slabi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.