Eroii zilelor noastre

     Sunt cei care au mintea trează și stau geană pe regulile și legile pe care alții le fac pentru noi ca să nu fie pentru ei. Eroii zilelor noastre sunt oameni ca Annie Leonard de la Story of stuf, sunt oameni ca cei care au făcut proiecte ce nu i-au lăsat pe alții s-o ia pe arătură (vezi DNA), sunt oameni care nu dorm ascultând frumos de toate regulile, ci le iau la despărțit în propoziții și fac diverse corelații pentru a amenda derapajele. 

     Eroii zilelor noastre sunt cei care se iau la trântă cu sistemele, cu guvernele, sunt cei care țin piept corporațiilor, care plantează 550 ha de pădure cu mâna ca să nu-i ia râul satul la vale, sunt cei care sapă un drum în munte cu ciocanu ca să poată ajunge ambulanța în satul lui, sunt oameni ca Iulian Angheluță care fac proiecte (Lumină pentru Ursici, Lumină pentru InelețLumină pentru România), ce aduc lumina în zeci de locuințe uitate de toată lumea. Și mulți, mulți alții.

     Ăștia sunt oameni de acțiune, oameni care nu dorm în izmene ascultând frumos de reguli. Nu dragilor, democrația, libertatea, drepturie omului și celelalte valori ale omenirii, nu se păstrează dacă-ți ții capul în fund, ci necesită o muncă de mentenanță permanentă, e nevoie de paznici d'ăștia care să filtreze, să cearnă și să amendeze derapajele, care să ne tragă pe noi ăștelalți de mânecă atunci lucrurile o iau razna. Și e datoria noastră să prestăm când vine vremea.

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.