Experiment: Singur 240 de zile în condițiile secolului X

Un rus s-a supus acestui experiment: să trăiască 240 de zile în condiții de secol X, așa cum erau ele în Nordul Rusiei atunci. Până la cele mai mici detalii.

Toamna: noroi, încălțămintea se udă. Și-a pus paie în opinci, dar umezeala persistă. Face gripă,  febră, halucinații. O capră scapă și intră în casă și-i distruge chestii esențiale. Își pierde mințile și îi taie capu cu toporul  și-l atârnă la gard într-o suliță. Apoi realizează ce-a făcut și i se face frică de el însuși atât de tare încât se gândește să arunce topoarele.

Iarna: Îi e frică de întuneric și aprinde mai multe lumânări. Face sute de experimente despre cum ar putea lua foc casa de la cărbuni aprinși și paie. Statistic iese bine. Nu prea! Deși are paie uscate și casa e din lemn. În rest e plictiseală mare. Are cam 10 sarcini de făcut în fiecare zi! Aceleași! Mereu!

Primăvara: Are o problemă. Se tâmpește. Se gândește la din ce în ce mai puține chestii. Își pune din ce în ce mai puțin probleme. De fapt creierul intră într-un mod vegetativ! Începe să înțeleagă teoria conform căreia omenirea s-ar putea întoarce în epoca de piatră în 50 de ani!

La final: cea mai tare chestie i se pare reîntoarcerea în haine normale și anume la buzunarele de la pantaloni. O chestie genială care i-a lipsit.

https://www.youtube.com/watch?v=ZsAOjC5DYgw&t=12s

2 thoughts on “Experiment: Singur 240 de zile în condițiile secolului X”

  1. L-am avut si eu la recomandari azi pe YT. Interesanta idee, mi-e greu doar sa ma gandesc la asa ceva, d-apoi sa si incerc aceasta experienta. Poate daca facea parte dintr-o comunitate i-ar fi fost mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.