Ce aș putea face cu cele 10 cauciucuri?

De-a lungul ultimilor ani, am strâns în jur de 8-10 cauciucuri care zac prin curte și nu nu știu ce pot face cu ele. Am încercat un fel de ghiveci pentru flori și nu mi-a plăcut ce-a ieșit. Am încercat să întorc unul pe dos, în ideea de a-i schimba aspectul suprafeței (să nu semene a cauciuc, ci doar a ceva rotund). E o nebunie. Nu încercați.

De la cauciucuri te poți folosi de faptul că sunt rotunde, impermeabile, rezistente, elastice, negre. În schimb au dezavantajul că sunt urâte, negre, au sârme groase prin ele (marginea din interior în special), ceea ce face tăierea lor în alte forme destul de dificilă. Sunt mii de idei de refolosire a cauciucurilor și 90% dintre ele sunt stupide, urâte, greu de realizat sau implică o grămadă de alte chestii astfel încât cauciucul nu prea-și mai are rostul.

 Acum caut alte idei pe care o să le încerc și dacă nu-mi iese vor ajunge la o vulcanizare care le va băga în circuitul lor de reciclare. Iată la ce m-am oprit:

Un scaun otoman (zic americanii):

Un nou tip de ghiveci

Niște coșuti utile la diverse chestii cam greu de făcut

Celebrul leagăn din cauciuc

Sau, dacă ești din Uganda, un cuptor solar slow-cooking. Acolo e util pentru că nu prea au ce arde când gătesc, dar au soare.

 

Și, cireașa de pe tort, fiți atenți la hipsterul ăsta din Brazilia care face sandale din cauciucuri. Totul e eco la el. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.