Facelift la dușumea

Facelift la dușumea

     În 7 ani de existență dușumeaua a suferit diverse traume. Cum la mine-n casă mai tot timpul e "șantier" mai cade un burghiu, mai cad niște lemne, mai intrii cu bocancii, etc. În fine, tot felul de lovituri din tot felul de motive au făcut să apară urme pe dușumea, a sărit smalțul cum s-ar spune. Și mă stresa enorm chestia asta. Inițial am crezut că singura chestie care mă poate salva e o șlefuire a întregii suprafețe, baiț și lac nou. Operațiune atât costisitoare cât și cu muncă și mai ales, mult deranj. 

     Asta până când am găsit în dulapul de sub scară o vospea, un lac de lemn, pe care sigur tot eu l-am cumpărat pentru nu mai țin minte ce. Și văd că e nuanța stejar, adică ce-am dat eu pe dușumea, acum 7 ani (savana, stejar). Citesc pe ea și văd că e pe bază de apă! N-am mai folosit așa ceva.

     Și o încerc într-un colț pe un loc unde sărise smalțul savana. Și văd că se acoperă binișor, nuanța e foarte, foarte asemânătoare. Și culmea, în 20-30 minute se usucă. Și arată bine. Am remediat toate defectele. Văd că se ține binișor deocamdată, chiar dacă nu e la fel de lucioasă (alunecoasă) ca lacul transparent. Arată bine și nu alunecă, ceea e cumva bine. Pe lacul dinainte, când dădeam puțin de Pronto, totul devenea un patinuar. Aveai nevoie de încălțări speciale. Ăsta, se vede bine, dar nu alunecă. E ceva mai aspru la atingere.

E greu să surprinzi în poze diferențele fără să fii partinitor într-un sens sau altul. Dar am încercat cu ce-am avut la îndemână. Este o diferență în bine. Și nu e mică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.