Beci și foișor #2. Cum am făcut un beci – costuri.

Beci și foișor #2. Cum am făcut un beci – costuri.

Am rămas restant de la articolul anterior cu ceva date legate de costurile pe care le-am avut cu beciul. Să purcedem:

Excavator: a lucrat cam 2-3 ore. Eu am dat 400 lei cu luat pământul inclusiv.

Folie inutilă (chestia aia neagră de plastic)- 250 lei

Bolțari- 400 de bolțari, cam 1200 lei. Din care mi-au rămas 86. ( au venit la paleți și am luat 3 paleți #casafie)

Ciment zidărie – Eu am zidit cu asta pentru că o luasem pentru alt proiect. Aproximativ 20 de saci. 150 lei

Fier beton și lemn (1,5mc de cherestea și 10 stâlpi 10x10cm): 1100 lei

3 Plase de buzău (5mx2m) de 6: 100 lei (rotunjt)

Beton la CIFA: 1700+500=2300 lei

Manopera mea: de neprețuit. 10 man/day (zic asa estimativ, eu am m-am întins pe mai multe saptamâni pentru că lucram 2-3 ore seara cand veneam de la job. sau pentru că în unele w.e. era ploaie și nu puteam lucra. Am mai plecat și-n concediu și m-am lungit prea mult.

Total general: 5 500 lei

Mai am scara de făcut, dar pentru aia am toate materialele pe care le-am scos de la vechea magazie. Ar fi deci doar manopera in house și la aia.

 

8 thoughts on “Beci și foișor #2. Cum am făcut un beci – costuri.

  1. Folia aia nu e pentru impermeabilizare? Daca nu, nu ar trebui sa fie ceva pentru impermeabilizare?
    Altfel, foarte fain rezultatul. Bravo!

    1. Nu. Nu e pt impermeabilizare. Așa am crezut și eu. Ae trebui sa fie carton d’ala cu smoala aplicat cu flacara pe exteriorul zidului. Eu n-am asa ceva.

    1. Bulion, gem de prune, castraveți în saramură, gogoșari, varză acră, cartofi, morcovi, și desigur țuică și vin! și murată. Și vișinată.

  2. Folia aceea nu este inutila. Este pt ruperea capilaritatii. Adica sa nu urce apa pe peretii tai. Apa are aceasta proprietate.
    Problema este ca nu ai instalat-o corect. Trebuia sa o pui cu bulele spre interior( spre perete)

  3. Doar o remarcă: vinul se ține în beci, țuica se ține în pod. Aerul uscat favorizează evaporarea prin doagă, care înnobilează alcoolul. Se completează pierderile de la an la an. La vin nu e cazul, îi convin aerul umed și răcoarea din beci. Bravo și sa te bucuri de rodul muncii tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com