Aș fi curios să testez casa cu o cameră d’asta cu infraroșu

Aș fi curios să testez casa cu o cameră d’asta cu infraroșu

Deși știu cam pe unde am pierderile, pentru că sunt suficient de mari încât se simt “la mână” m-aș juca cu o cameră d’asta prin casă doar că confirm sau să descopăr noi locuri pe unde pierd căldura.

Un prieten îmi spunea că are tripane (geamuri cu 3 straturi de sticlă/două camere de aer, iar tocăria cu 7 camere) și că fac diferența. Eu am pus termopane normale cu 5 camere și nu prea mai am ce face, dar niște obloane s-ar putea adăuga pentru a diminua, zic eu, semnificativ pierderile de căldură. Mai ales pe geamurile dinspre nord.

Un alt mit pe care aș vrea să-l verific este acela conform căruia 30% din căldura dintr-o casă se pierde prin acoperiș. Am terminat de izolat și podul.

Deocamdată e bine, temperatura se învârte în jurul a 10C, și cum zilele astea mai mult întuneric, am încălzit doar la șemineu (13kW) ca să nu omor bateriile de la fotovoltaice. Temperatura în casă a fost ok, “de tricou”.

Zic așa pentru că 20C sau 23C pentru multă lume e irelevant și pe bună dreptate. Am avut nenumărate situații în care la 20C mi se părea fie foarte cald, fie foarte frig. La fel și cu 23C sau 24C. Așa ca de vreo 2 ani am renunțat să mă mai uit la termometru. Percepția căldurii sau a frigului în casă e mai complicată de atât.(depinde de oboseală, de hidratare, de foame, de umezeală, de lumina de afară, etc) Important e să ne fie bine tuturor.

6 thoughts on “Aș fi curios să testez casa cu o cameră d’asta cu infraroșu

  1. Credeam ca sunt eu defect. Am 3 termometre, nu stiu cum sa mai setez caldura sa fie totusi ok. Peste zi sta pe la 22.5 – 23, iar pe la 5 dimineata este setata la 24, altfel nu prea porneste. Daca tin caldura oprita termometrele arata 22-22.5, dar eu simt ca este mai frig de atat.
    Bine, vorbim de un apartament de 3 camere 85mp.

  2. Check this out: Flir One. Eu am una pt Iph 5/SE, daca te pasioneaza ti-o pot imprumuta cateva zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.