Eu cred că da. Cred că e dovadă de bun simț și de ancorare în realitate diminuarea importanței unor astfel de chestiuni în condițiile în care 1 miliard de oameni de pe planetă n-au acces la surse sigure de apă potabilă. Într-o zi în care 5000 de oameni mor pentru că beau apă infectă, alți 5000 – 10000 sau mai mulți suferă de cei 0,5mm diferență de aliniere a găuricilor dintr-un device pe care-l folosesc la 15% din capacitate timp de 6 luni, pentru că apoi apare altul, cu alte găurici și mai interesante pe care le pot măsura.
Da, detaliile sunt importante, designul e important, dar mai important e să știm pe ce lume trăim.
Cristina Alexandru liked this on Facebook.
donează-ți toți banii pentru ei și gata.
Care este legătura între oamenii care mor din cauza apei infecte și atenția la detalii în design? Construiești, cu bună știință sau nu, un silogism bazat pe o falsă premiză (în acest caz este probabil adevărat că unii oameni mor de holeră dar, în discuția respectivă, este un argument fără validitate internă).
Găuricile alea aliniate arată de ce Apple e acolo unde e și Samsung nu. Btw, care e limita?
Ca să fie mai clar unde e problema în silogismul la care fac referire:
5000/zi mor din cauza apei infestate (IF)
unii suferă că găuricile nu sunt aliniate (I)
5000 de oameni mor pe zi pentru că unii suferă că niște găurici la șmartfon nu sunt “la dungă”.(C)
Tocmai asta e problema Robert, ca nu e nici o legatura între cele 2 categorii și de multe ori ne doare-n… cot de asta. Ceea ce nu mi se pare normal. În loc să încercăm (măcar) să ne apropiem, noi ne distanțăm și mai mult concentrându-ne pe chestii de genul ăsta.
Vali, dacă asta ar rezolva problema lor, multi ar face-o.
Găuricile sunt fff importante,ca bărbat trebuie sa știi asta:)))
N-aș zice. Uite câteva exemple despre cum atenția la detalii și designul salvează vieți: http://www.buylifestraw.com/en/, http://www.architectureandvision.com/warkawater/,
Pentru cei preocupați de problema apei curate – cumpărați un lifestraw în loc să vă hipsteriți pe facebook :)) (doar 27 Euro: http://waternlife.com/lifestraw.html) http://www.buylifestraw.com/en/the-cause
Aia nu e atentie la detalii.
nu? The inside of the LifeStraw® consists of a large number of hollow fibers that resemble angel hair spaghetti, but much thinner. Each fiber has pores in its walls with a diameter of 0.2 microns or five hundred times smaller than the diameter of a human hair. When water is forced through the hollow fibers, only clean water can fit through these pores, blocking bacteria, parasites, and dirt from reaching the user. This purely physical method of filtration does not contain any chemicals.
nu m-ai inteles. 🙂
Dacă-l făceau ăia de la Samsung probabil unele fibre erau mai largi, unele mai mici (în medie tot acolo)
? de ce crezi asta?
faptul ca nu sunt aliniate gauricile alea nu le afecteaza functia de baza. Despre desing e vorba.
Ma refer la detalii legate de design, nu detalii legate de functionalitate.
e posibil ca funcția lor de bază să nu fie afectată însă nu poți să nu te întrebi ce e în interiorul device-ului (partea care nu se vede) dacă au lăsat să treacă un defect vizual (pt că este un defect) care este foarte ușor de remediat (cel puțin pe planșa de lucru). Atenția la detalii în design este cea care face diferența între produse mediocre și excepționale. Conceptul “merge și-așa” atât de drag nouă se referă exact la ce ai spus tu: dacă nu afectează funcționalitatea de bază o lăsăm așea.
Și tot nu văd care e legătura cu cei 5000 care mor de holeră/zi. .
Exact despre asta vorbesc, despre ce facem noi acum. Noi în loc sa discutam aici despre cum sa facem sa aiba aia apa de baut ca mor de sete, vorbim despre gauricile lu’ Samsung ca nu sunt aliniate si ce naspa e asta. Nu stiu cum pot trai ăia care au cumparat modelul ala de samsung. Cum se mai suporta!
Boss, io am comandat deja lifestraw ăla de 27 de euro. Mi-ar fi prins tare bine într-o vară pe Rodna când am făcut extreme survival și am beut apă strecurată prin batiste, bear grylls style :)) Și chiar mi se pare o inițiativă bună ce fac oamenii ceia cu lifestraw. Deci, bagă pe blog un îndemn la chestiunea asta – 27 de Euro = un cartuș de țigări și-o cola la doi litri. Și facem ceva nu doar observăm finețurile limitelor.
Capitan Planet Alex, pe acest principiu, aproape totul este fara sens adanc si doar duperficial; de ce sa conduc un autoturism cu 12 airbag-uri, clima, TV in tetiere si superbass in portbagaj cand as putea sa am doar o placa cu 4 roti si un volan , geamuri manuale, fara A.C., fara radiio, e.t.c si cu diferenta de bani sa contruim un apeduct sa ducem apa acolo unde nu e , de exemplu ? Doar ca lumea un functioneaza asa, si e normal chiar.
Domnu locotenent Adi, 🙂 tocmai d’aia intrebam de o limita. Nu zice nimeni sa ne intoarcem la opinci ca sa-i salvam si pe ei, dar o limita avem? Si nu, mie nu m mi se pare că lumea functioneaza normal. Daca tie ti se pare ca e normal, asta e, nu esti in target! 😀
Beniamin Savu liked this on Facebook.
Diana Lupu liked this on Facebook.
Madalina Dorobantu liked this on Facebook.
Dragos Mone liked this on Facebook.
Cosmin Letea liked this on Facebook.
Adrian Mihaltianu liked this on Facebook.
Beniamin Savu liked this on Facebook.
Diana Lupu liked this on Facebook.
Dragos Mone liked this on Facebook.
Cosmin Letea liked this on Facebook.
Adrian Mihaltianu liked this on Facebook.
Cristina Alexandru liked this on Facebook.