Grecia: buget fix pentru plata salariilor popilor

Vorba lu’ Zorba, “we’ll give them something, but not much!”

Payment will be made through an annual subsidy of around €200m (£175m; $230m), and that fund will not be affected if the Church increases or reduces the number of priests.
In return, the Church will not oppose moves to make the state “religion neutral” and would drop any claim to property once taken over by the state.

sursa

Practic, s-a creat un fond cu sumă fixă din care se vor plăti salariile popilor, indiferent de numărul lor. Deci cu cât mai mulți, cu atât salariu mai mic. Teoretic. Ceea cee bine pt ca limitează nr lor, descurajează tinerii să devină popi pentru un salariu călduț, în speranța că vor rămâne, probabil, doar cei cu vocație. Habar, n-am. Așa se vede de aici.

Rămân însă formalisme ca religia în școli, icoane în tribunale și așa mai departe.

La noi treaba e cel puțin la fel de înfundată ca la greci. Cu diferența că sunt mai multe culte creștine active în societate. În week-end am făcut zapping la TV-ul unor prieteni. Am dat peste vreo 5 posturi “creștine”.Zic așa din memorie, nu le-am numărat efectiv. Dar mi s-au părut prea multe. Eu știam doar de Trinitas, dar sunt mai multe.

Nu zic că e rău, cine vrea să se uite să aibă de unde alege. Asta e bine. E trist că posturile astea găsesc piață. Oamenii ăștia sunt din ăia hard-core, nu doar cei care merg duminica la slujbă. Se uită ȘI LA TV, trăiesc, respiră toate chestiile alea și sunt ușor de influențat.

Asta dacă nu cumva posturile alea nu se justifică și sunt finanțate din altă parte. Aia ar mai fi o chestie!

1 thought on “Grecia: buget fix pentru plata salariilor popilor”

  1. cred ca singura greseala din articol este comparatia respectivelor posturi cu cele comerciale….care rezista pe baza audientei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.