Greu ne civilizăm, băi frate…

Greu ne civilizăm, băi frate…

     În Măgurele a apărut prima parcare cu plată în jurul unei mici zone comerciale. Fiind vorba de chestii utile, prima oră de parcare e gratuită să-ți poți plăti facturi, să faci ceva cumpărături… Chestii rutiniere pe care le faci într-un oraș micuț. După prima oră, plătești 2 lei/oră. Sistem cu barieră, cu tichet cu tot ce vrei, cum e peste tot. 

Bun. Ce să vezi, parcarea e goală la prânz și aproape goală seara. În general e cam cu 70-80% mai goală decât înainte. Au dispărut și dubele (pe Bulgaria) cu zilieri dubioși veniți să se alimenteze. Ce să înțelegem de aici? Că oamenii își uitau mașinile pe acolo cu zilele, că n-au bani de parcare? Ce?

1 – Unii chiar își lăsau mașina acolo toată ziua! Din varii motive. E o zonă centrală din care ajungi repede pe unde poți avea treabă.

2 – Unii nu mai parchează DELOC pentru că au auzit că "e cu plată". Nu mai tranzitează parcarea nici pentru cele 5-10 minute în care își rezolvau treburile cotidiene.

3 – Unora li se pare dificilă tehnologia asta cu tichet, apăsat pe buton, ridicat barieră, lăsat barieră… Pur și simplu îi încurcă și nu vor să-și bată capul. Pe bună dreptate, în condițiile în care la 10 m în spate ai altă parcare gratuită și relativ lejeră.

4 – Poate e de vină doar perioada concediilor. E mijlocul lui iulie. Nu sunt nici studenți, școala/grădinița e închisă, oamenii mai pleacă la țară în concediu, etc.

Cert este că deocamdată arată mai bine. Mai răsfirați, mai răsfirați…

foto

 

One thought on “Greu ne civilizăm, băi frate…

  1. Cum ar fi dacă ar pune în mai toate parcările asa? În Kaufland, Carrefour, Mega, etc, peste tot sunt parcați din ăștia. Și nu parcați pe undeva, ci de obicei pe rândurile centrale, de zici ca le cad picioarele dacă merg 10 metri peste alea 5 zile când se întorc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.