Pentru că… hormoni de creștere

Acesta este răspunsul la întrebarea indirectă care se naște din articolul ăsta

Ce s-a întâmplat între timp cu bărbații? well… long story short, s-au dedulcit la fast-food-uri. Le spune fast pentru că mâncarea aia se face repede, se prepară repede, se consumă repede. Aripioarele alea de la kfc care ne plac atât de mult n-au mai mult de 2 luni. În mod normal, în două luni, un pui de găină abia dacă apucă să-și schimbe puful ăla galben catifelat, în pene. Asta în cazul bun, în care le mai cresc pene. (call me old fashioned, dar nu cumpăr toate realizările geneticii).
Ei, ca puii ăia să crească repede, pentru că bărbații vroiau să mănânce în fiecare zi, era nevoie de scurtarea ciclului de creștere, păstrând volumul. Cum? Cu hormoni de creștere. Doar că din ce am auzit (puteți căuta povestea pe net) unele din efectele acestor hormoni de creștere administrați animalelor produc efecte și asupra oamenilor care consumă carnea respectivă. Și anume, maturizarea fizică prematură a fetelor și feminizarea băieților.
Concluzia asta ar fi fost descoperită accidental după ce o mare cantitate de hrană cu asemenea hormnoni de creștere ar fi fost deversată într-un lac. 10 ani mai tarziu nu mai era nici un pește. După mai multe cercetări, procese și condamnări, s-a tras concluzia că masculii nu mai puteau depune lapți și toți peștii au murit de bătrânețe, fără a mai putea să se reproducă.
Asta să fie conspirația? Asta vor și Monsanto? Păi dacă murim toți, ei cui mai vând mizeriile lor? Nu prea se leagă teoria asta cu logica de business, deși faptele, istoric, o confirmă: Vor sa ne omoare pe toți, cu zile.

foto via tvdece

1 thought on “Pentru că… hormoni de creștere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.