Am hotărât să fac beciul din bolțari

În vara asta am multe proiecte d’astea de construcții:

1- o magazie nouă probabil fără fundație

2- beci

3- un spațiu de grătar/bar/bucătărie de vară

4- un țarc nou pentru câini, un gard nou etc.

Beciul va fi de 3mx4m și deasupra lui va fi turnată o placă, o platformă de beton pe care voi face magazia și locul de grătar. Am întrebat și eu prin vecini și sfatul primit a fost să fac beciul din bolțari, cu stâlpi turnați la colțuri și centură deasupra. Adică să nu mai torn pereții din beton cum era planul inițial.

Sfaturile astea, coroborate cu experientă căminului pentru puț, care a însemnat câțiva ani, practic doar o groapă în pământ și în care nu s-a inflitrat niciodată apă, mă fac să cred că n-o să am probleme cu umezeala. Solul în zonă este destul de tare și stabil, iar pânza freatică începe undeva pe la 7-8 m. Sigur că o să pun o hidroizolație d’aia cu bule, dar nimic mai mult. Ceva de genul ăsta, doar cu stâlpi la coțuri și centură cu placă deasupra:

foto

Scara va fi din beton. La săpatul beciului o să las o rampă din pământ. Și pe ea torn doar treptele.

 

2 thoughts on “Am hotărât să fac beciul din bolțari”

  1. daca urmaresti .apar garaje de beton..de.a lungul timpului au fost si moka.unu e in jur de 10 .15 mil dar mai dai atata si pe transport.Il izolezi si il bagi in groapa.Au 5.30 cu 3.5…iese beci calumea.

  2. Buna ! Planurile tale sunt identice cu ale mele. Inca nu am vb cu constructorul (particular)ca sa vad ce si cum dar mi ar prinde bine niste idei si sugestii si niste sfaturi desigur. Daca ai poate niste planuri (desene) sau fotos mi ar fi de maaaare ajutor. Mi ai putea trimite ceva material pe e mail. Multumiri anticipate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.