Idei pentru cei afectați de avariile RADET pe timp de iarnă

RADET-ul o sa facă boom și la propriu și la figurat în următorii ani. Infrastructura RADET a depășit de până la 3 ori durata de viață. Are rețele din anii 1960. E mai mult de juma de secol. Și semnele sfârșitului încep să se vadă. Mii de oameni stau în frig pe rând anul ăsta pentru că sunt aproape zilnic avarii la rețeaua RADET. Uneori se rezolvă repede, alteori durează zile, săptămâni. Fără căldură, fără apă caldă! Ce soluții alternative au oamenii ăștia?

Apă caldă

  • cel mai rapid și ușor de implementat sunt instantele pe curent. Un boiler instant pe curent pleacă de la 300 lei și e de tipul plug and play. (aveam așa ceva într-unul din locurile unde am stat în chirie. Singurul deazavantaj era câte un electro-șoc din când în când. Dar cred că astea de acum, fiind și noi, nu căzătură d’aia ce avea ăla în casă, sunt mai bune, mai bine izolate și nu mai au problema asta).
  • Mai sunt apoi boilerele instant pe gaz. Se montează mai greu, poate cu cineva specializat, dar sunt ceva mai stabile, mai serioase, oferă apă caldă în toată casa. Am avut așa ceva acasă prin anii 90! Era foarte ok.

Căldură

  • Prima chestie pe care ești tentat să o faci este să dai drumu la aragaz și să stai în bucătărie ca pe vremea comuniștilor în anii 80.
  • Dar în 2019 dai 300 lei pe un calorifer electric, sau radiator cu halogen
  • Dacă pică des rețeaua de curent, pentru că toți vor băga reșouri în priză, te poți încălzi, (cel puțin o cameră sau 2) cu o butelie pe gaz pe care o pui la o sobă pe gaz mobilă. Tot cam vreo 300 lei. + butelia. Cu mențiunea că trebuie să aerisești camera! Am folosit așa ceva în prima iarnă când m-am mutat la casă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.