Înapoi la chestiile de bază

     Uneori lumea mă acuză că sunt prea naționalist, prea de la țară, pe anumite teme. Dar nu asta e ideea, ci faptul că societatea în multe aspecte ale ei s-a defectat, oamenii s-au stricat. 41 de milioane de oameni s-au uitat la clipul de mai jos și probabil s-au gândit "uite domne ce idee grozavă. Să aduci copiii de grădiniță să petreacă timp cu bătrânii dintr-un cămin de bătrâni". Păi chestia asta e în structura familiei din satele noastre  de sute de ani și se întâmplă în mod natural. Ăi bătrâni văd de ăia mici pe lângă casă.

    Ba mai mult, sunt mai multe lucruri în modul de viață al satului românesc ce se regăsesc în studiul ăsta ca și concluzii necesare unui trai bun și îndelungat. Le reiau aici:

  • trăiesc în familii largi reunite – avem la țară așa ceva? avem.
  • nu fumează – ok, la țară se mai fumează, dar ăia care o fac se curăță mai repede.
  • dietă pe bază de plante – avem? avem.
  • activitate fizică moderată și constantă. – avem la țară așa ceva? avem
  • sunt angrenați social – Da, sunt! Oamenii la țară fac diverse chestii împreună 😀 La birt, la fântână, la biserică, la băncuța de la poartă, la culesul viei, tăiatul porcului, etc. Se adună cu diverse ocazii de genul ăsta și petrec timp împreună rezolvând probleme.
  • consumă fructe și legume crude. – Este!

     Și exemplele pot continua. Mă amuză cum vesticii investesc sume uriașe de bani, în fel și fel de studii doar ca să descopere chestii pe care oamenii de la sate (din orice țară, nu doar de la noi), le fac și le știu de când s-au pomenit. Adică soluțiile sunt acolo, de sute de ani, dar noi vrem să le redescoperim științific și ne minunăm de ele ca vițeii la poarta nouă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.