M-am cam pregătit de iarnă

Știu că e târziu, dar e mult mai bine decât în anii trecuți. În primul an la casă, căutam lemnele prin zăpadă, topeam gheața de pe ele și apoi le puneam în șemineu. Sau deszăpezeam drumul la lopată să poată veni mașina să aducă lemnele. Well, acum e mult mai bine!

Au început să-mi placă ritualurile astea de pregătire pentru iarnă. Asta cu spartul lemnelor e chiar relaxant pe undeva. Mai schimbi o vorbă, mai iei o gură de bere, faci toată treaba asta relaxat, dacă o începi la timp. Mai afli ce mai e nou prin sat, practic am trecut prin multe subiecte de la cultul morților la arabi, la piața imobiliară la relația tată fiu și naiba mai știe ce am bălmăjit pe acolo cu vecinu. Chestia e că e bine!

Încă puțin și iau și vinu de la moșie și poa’ să vină iarna. Niște țuică bună ar mai fi de luat! 🙂

9 thoughts on “M-am cam pregătit de iarnă”

  1. Daca mai pui chestii de genul asta multe eu o sa las terenul ala asa, fara casa….. am incercat la tara sa sparg 2 lemne, am renuntat dupa primul, parea greu si complicat.
    O sa am de spart si eu daca nu aleg centrala pe peleti dar sigur nu o fac la topor, era un clip cu un mecanism care le taia din prima, sau altul bazat pe ceva forta hidrauica. Deci nici un caz nu le iau la topor 🙂

    1. Cand locuiam la casa, in fiecare toamna spargeam singur un camion de lemne si beam 50 de litri de vin in timpul asta :)) Vin de tara, facut de mine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.