Magazinele de bricolaj sunt praf

     Magazinele de bricolaj de la noi cred că nu au nici 50% din diversitatea de marfă pe care o au cele din afară. SUA fiind după părerea mea lider la capitolul ăsta. Și nu e vorba doar de faptul că nu e cerere. Cerere s-ar mai găsi, dar nici ei nu știu prea bine ce-ar trebui să aducă.

Vă dau câteva exemple cu care m-am confruntat eu când am turnat beton la mine în curte:

– N-am găsit în magazinele de bricolaj o gletieră sau mistrie ceva similar pentru făcut colțuri atunci când torni beton. Așa ceva. Banal de simplu, nu? Ei bine nu exista la vânzare

 

– gletieră cu dublu sens. Vorbim de o gletieră lungă cu mâner ca un teu. Așa ceva. Am găsit doar online și costa 1200 lei.

 

– o mătură specială pentru finisarea betonului. Nu, nu merge cu orice fel de mătură. Am încercat, iese prea aspru. Iar alea mai fine, sunt prea moi. Deci trebuie una cu fire subtiri și tari. Cam așa:

– Până de curând nu se găsea vopsea de beton. Acum au început să apară câteva nuanțe deosebite: gri deschis, gri închis, roșu.

Și astea sunt chestii banale,  simple. În alte domenii ca tâmplăria, lucrurile sunt și mai grave. Dar știți de ce nu se găsesc? Din doua motive. Oamenilor nu le pasă de detalii, iar atunci când le pasă găsesc tot felul de alternative sucite inventate de gigei creativi, cum e faza aia cu gaurit un profil de  rigips și transformat într-un fel de gletieră care lasă dârele alea pe vopseaua decorativă.

 

7 thoughts on “Magazinele de bricolaj sunt praf”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.