Mai mult timp pentru chestiile care-ți plac

Mai mult timp pentru chestiile care-ți plac

     Timpul e o resursă limitată pe care nu ți-o dă nimeni înapoi.

     Aveți grijă pe ce-l vindeți. Copilul tău are 7 ani? Felicitări, mai ai aproximativ 6 concedii de făcut cu el, asta înseamnă 2 saptamani vara și una iarna (în medie, să zicem) adică undeva la 6*3= 18 săptămâni, adică 4 luni jumate de stat cu el/ea full time să faceți ce vreți, până când o să vrea să plece cu prietenii singur, apoi să plece cu el/ea și așa mai departe. Timpul e foarte scurt. În afara concediilor te mulțumești cu week-enduri și câteva ore în afara serviciului. Și aici revenim la problema timp.

     Cum faci să ai mai mult timp pentru familia ta?

    Puțin câte puțin, rupând câte o jumătate de oră de pe unde poți. Faci o oră din punctul A în B cu mașina zilnic? Cum poți ajunge în jumătate de oră? Cu bicicleta, cu metroul, cu tramvaiul, pe jos. DO IT!  Pierzi 2 ore în Cora la cumpărături? Ia vezi Lidl, Penny, Mega, poate diferența aia de 2 lei merită o oră din viața ta petrecută cu ăia micii.  Speli vase juma de oră pe zi? Ia vezi că s-au inventat mașinile de spălat vase.

     La mine a venit momentul să rup din timpul alocat spălării vaselor. Și, potrivirea naibii, momentul ăsta a venit acum de Black Friday. Cum am știut că e Black Friday? Simplu, am intrat de dimineată pe emag.ro și nu mergea. Atunci am știut: Azi e Black Friday! 

     Bun, deci am comandat o mașină de spălat vase pentru a mai câștiga din timpul nostru pentru… orice altceva în afară de spălat vase. O chestie mai plictisitoare și mai enervantă decât asta încă n-am întâlnit  sunt următoarele:

– măturat/aspirat. Avem variante de roboți care aspiră cu senzori, din ăia care se plimbă singuri prin casă.

– tuns gazonul. Avem ceva similar cu ăia care aspiră, dar tund gazonul.

– udatul grădinii. Aici trebuie un sistem de irigatii fie cu senzori de umiditate în sol (ca să nu uzi când plouă) fie cu intervale orare(și riști să ude și dacă plouă).

Cum am ales mașina de spălat vase?

     În cazul meu a fost simplu: au existat 2 mari criterii nenegociabile: buget și consum de energie electrică. Apoi au fost alte finețuri de gen, capacitate, dimenziuni, fiabiliatea, marcă, review-uri, etc. Așadar mă aștept ca peste vreo 3 săptămâni, înainte de Crăciun să ne fie livrat ceva asemănător cu chestia asta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com