MyBRD Mobile e ok

Rămăsesem dator cu un scurt review al aplicației. Mi-am instalat-o ieri dimineață, după ce am trecut prin fluxul buclucaș despre care vă povesteam.
La prima vedere, per ansamblu aplicația e ok pentru mine. Eu mi-am instalat-o pentru simplul motiv de a știi la orice oră câți bani mai am pe cont. După ce am văzut câte știe să facă, sunt sigur că-mi voi extinde felul de a o folosi.
Astfel avem pros:
– Se actualizează în timp real, spre deosebire de mizeria veche de internet banking care se actualiza la un anumit interval
– poti seta manual beneficiari către care poți trimite bani (chestia asta cred că nici internet bankingul nu o are).
– poți trimite bani către oricine dacă-i știi numele și numărul de telefon. (primeste un cod cu care se duce la BRD și-și ridică banii)
– poți face schimburi valutare
– poți plati facturile, face transferuri intra și interbancare și multe alte chestii care pe mine deocamdată nu mă interesează.

Cons:

– Nu pot să nu trec aici fluxul/accesul la aplicație care e anapoda.
– aspectul securității accesul la aplicație se face printr-o parolă chioară. Eu le-aș recomanda un sistem de recunoaștere a semnăturii olografe pe Android. Avem noi! 🙂 Oricum ăsta e un minus doar pentru paranoicii de securitate, deși știm cu toții că nu există securitate, ci doar o loterie: dacă pici sau nu victimă.
– nu e adaptată complet la ecranele cu touch. De ex. n-ai ce face cu mișcarea slide, care ar fi putut fi folosită pt slalom printre taburi. Chestia asta o tirmite cu 5 ani in urmă, cel puțin din punct de vedere design, UX. (user experience)
– aparent nu merge funcția de cătuare ATM-uri și sucursale. Nu știu dacă e ceva ce fac EU greșit sau chiar are o bubă.

Acum aștept să-mi spuneți în comentarii ce divină e aplicația ING, “bancă” față de care eu am o problemă de principiu pentru că nu e un jucător corect și se compară cu unii care joacă după reguli de la care ei s-au eschivat. Mulți se întreabă cum de ăia pot și ceilalți nu. Răspunsul stă în egală măsură în strategie+management și eschivarea de la o serie de reglementări impuse de BNR, prin modul cum ei au ales să intre pe piața din România. Deci comparația cu ING nu este 100% corectă și o accept doar parțial.

1 thought on “MyBRD Mobile e ok”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.