Big, big news! Hidrogen transformat în metal

De ce e asta o așa mare descoperire? Posibile aplicații: curentul electric ar trece prin cabluri făcute din metalul ăsta fără sa se disipe. Este metastabil și poate revoluționa navele spațiale. Naiba știe la ce va putea fi folosit. Asta e problema cu descoperirile astea. Unii se gândesc la ceva, iar când pică în mâna muritorilor de rând, nici nu știi la ce să te aștepți.

4 thoughts on “Big, big news! Hidrogen transformat în metal”

 1. Dacă se poate face eliberare controlată de hidrogen din metalul obținut, iar acesta e suficient de ieftin de produs, ar însemna că poți face mașini propulsate cu hidrogen care să aibă baterii de capacitate foarte mare. Imaginează-ți o baterie cu autonomie 50.000 de km, care nu se încarcă ci se “schimbă”.

  Sau extrapolând mai departe o mașină “de unică folosință” pe care o dai la schimb după 50.000 km și plătești diferența pentru un model nou sau un refurbished. Fucking convenient…

  Acum rămâne să vedem cum convingem drăcovenia să rămână stabilă la temperaturi mari și presiuni normale și eventual să nu explodeze în contact cu o sursă de căldură.

   1. Și benzina era scumpă de produs atunci când nu existau rafinăriile gigant.

    Hidrogenul e foarte scump de stocat în acest moment. Dacă rezolvăm problema stocării devine doar o chestiune de costuri de energie (se obține din apă prin hidroliză adică folosind curent electric și nimic altceva).

    Sunt foarte multe aplicații posibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.