Nicu Covaci… mneah!

     L-am auzit zilele astea pe Nicu Covaci vorbind răgușit și afectat la Rock Fm. Spunea ceva despre cum ar dori, deși nu crede că mai poate, să redea neamului ăsta coloana vertebrală. Despre cum în Spania dacă arunci unui cerșetor 4 pesos, se uită la tine de parcă îți face un favor dacă-i ia și alte baliverne emoțional-naționaliste. După care începe să se plângă că nu-l trimite nimeni să reprezinte România nicăieri, că trimitem numai nonvalori.

     Eu i-aș zice așa, moșule, nu mai reprezinți de mult pe nimeni în România. Cam de când ai dat-o de gard cu neamu românesc care e așa și pe dincolo, că ne lipsește șira spinării, dar tu desigur o ai, ai găsit una pe jos prin Spania. E varianta mai elevată a hip-hop-erilor de a-ți înjura specatatorii. Te iartă odată, de doua ori, dar dacă o tot ții langa cu "statul român are ceva cu mine" și colac peste pupăză a venit  și aia de la Colectiv cu "focul a fost pus", să știi că oamenii ăia care ascultă Phoenix nu-s proști și pot face diferența între muzică și balivernele pe care le debitează artistul în afara scenii.

Nu vroiam s-o mai zic și pe aia cu "Da' tu de ce trăiești în Spania și ne ții lecții de patriotism de acolo?" dar era prea mare efortul.

Îmbătrânești urât și degeaba! Păcat! Rămânem cu muzica!

 

 

 

2 thoughts on “Nicu Covaci… mneah!”

  1. Nu mai fi bre suparat pe om ca nu i musai sa le stie pe toate. Ca mai avem un exemplu de artist de geniu dar prost de bubuie si cred ca e si mai batran. Vezi Tudor Gheorghe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.