Noi nu suntem niciodata vinovati

          Dupa experienta cu SuperCom si ridicatul masinii, mi-am dat seama cat de jegosi pot sa fie oamenii in ignoranta lor.

         De multe ori bagam mana-n foc pan’ la cot ca noi suntem nevinovati, rezumandu-ne la a vedea la doar 1 m. de nasu nostru, fara sa vrem sa vedem imaginea de ansamblu.

        Sigur, politistul constator nu e vinovat, el isi face treaba, casierul de la SuperCom, nu e nici el vinovat, el isi face treaba, paznicul de la poarta e si el nevinovat, el doar isi sufla mucii-n batista, Neculai Ontanu, n-are nici o vina, consilierii care au aprobat hotararea locala care sta la baza furtului, isi faceau doar treaba pentru binele comunitatii… Luat in parte, nu e nimeni vinovat.

Ochiul nu e vinovat, el doar tinteste tinta, degetul la randul lui face ce-i spune creierul, apasa pe tragaci, nu e vinovat, cam asa sta treaba si la nivel macro!

Si chestia asta se poate extrapola la scara mult mai mare decat saracia de SuperCom si primaria sectorului 2.

          Ne complacem intr-o mocirla, nu vrem si nu ne intereseaza aspectele morale ale tabloului privit de la  mai mult de 1 metru in jurul nostru si punem capul linistiti seara pe perna ca noi ne-am facut treaba, fara sa vrem sa realizam ca suntem parte dintr-un sistem care e asa cum noi n-am vrea niciodata sa fim.

        Si din cauza asta, eu cred ca n-o sa ne mai facem bine niciodata! N-o sa ne civilizam niciodata, pentru asta inseamna civilizatie, sa-ti fie rusine si sa nu poti face parte dintr-un sistem care e asa cum n-ai vrea tu sa fi.

Sigur, cei mai optimisti pot spune ca mai rasare pe ici pe colo cate o floare, dar primavara e departe, foarte departe!

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.