Numele și soarta

De-a lungul timpului am dat peste oameni ale căror nume parcă le-a croit destinul, viața, cariera.

Profa de botanică, dna. Frunză

Prima coincidență de genul ăsta a fost prin cls. a V-a (adică a 5-a pentru ăștia mai mici). La una dintre materiile noi, despre care știam doar că e despre plante, urma să avem o profesoară pe car eo chema Frunză. Nu doar că avea un nume predestinat, dar și era clamă și blândă ca o plantă, ca o floare, dar și fermă când lucrurile o luau razna.

Un stomatolog pe nume Stamate.

Peste ani de zile am ajuns întâmplător student și neîntâmplător, unul cu durere de măsea. Am fost să-mi pun o plombă chiar acolo unde făceau practică studentele de la stomatologie. Universul a făcut în așa fel încât să am parte, cred, de una dintre cele mai bune studente de la stomatologie din anul ăla. Din TOATE punctele de vedere. (if you know what I mean). Mână ușoară, aspecti fizic ireproșabil astfel încât reușeam să țin gura căscată ore întregi fără nici un efort resimțit. Dar nu despre ea vroiam să va spun, ci despre proful ei, doctorul adevărat pe care îl chema… Stamate. Ăsta era numele lui, nu poreclă sau altceva. Era medic stomatolog și îl chema Stamate.

Un florar pe nume Mugur

Au mai trecut niște ani și am intrat pe facebook. Acolo am găsit un tip pe care îl cheamă Mugur Frunzetti. Mi-a rămas în minte numele ăsta mai mult timp fără să știu prea multe despre omul în cauză. Mai târziu am aflat că omul are o afacere de mare succes cu… flori. Omul vinde flori, buchete de flori mai exact, pe care domnii să le dăruiască doamnelor.

 

Și cireașa de pe tort…

Au mai trecut niște ani, au crescut și ăia micii ca să aflu la un pahar de vorbă despre un măcelar pe care-l cheamă… Pastramă. True story! Fără caterincă! Există o măcelărie undeva prin Drumul Taberei din București și acolo e un măcelar pe care-l cheamă Pastramă. Fix așa. Nu poreclă, nu brand, nu alte prostii… ăsta e numele lui original. Și cu asta se ocupă. Face (și) pastramă.

 

 

1 thought on “Numele și soarta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.