Omorând procrastinarea

Omorând procrastinarea

     Multă lume suferă de amânarea asta. Spun amânare pentru că procrastinare sună ca naiba, deși e o nuanță acolo. Și ca toată lumea și eu mă lupt cu amânatul diferitelor chestii. Băi, dar și când mi se pune pata, praf le fac. Dau cu procrastinarea de pământ de nu se vede.

     Așa am făcut, zilele trecute. Încercând să… ceva irlevant, probabil căutam ceva, cum fac în 50% din cazuri prin casă și pe lângă casă, mi s-a pus pata pe haine. Exact ca Ceaușescu:"Ce-i cu casele astea aici? Să faceți blocuri!" Așa și eu: "Ce-i cu zdrențele astea aici? la gunoi!". Dar atât de grav mi s-a pus pata, încât în maxim, maxim 15 minute mai aveam jumătate din toate hainele mele. Am umplut pubela. Da, le-am aruncat. "Păi de ce nu le-ai dat unuia mai amărât?" Pai uite d'aia, pentru că d'aia nu făceam taskul ăla, pentru că ziceam: "lasă că mă duc și cumpăr un sac d'ăla mare de plastic și pun hainele acolo și le dau cuiva." Nu fraților, la mine n-a mers așa. Am stat mai bine de un an de zile amânând descotorositul de haine inutile pe motiv că le strâng frumos și le dau cuiva. Nu le-am dat. Pentru că pitong. Mereu apărea altceva.

     Prin urmare zilele trecute, în 15 minute mi-am aruncat jumătate din haine, majoritatea inutilizabile. "Lasă că e bun prin curte, la muncă, la treburi murdare." Nu, nu e bun. Toate erau așa.Toate zdrențele (haine, da? să ne-nțelegem) s-au folosit de scuza asta ca să mai stea în casă și să ocupe loc degeaba, să asfixieze hainele purtabile și să le ascundă pe alea cât de cât bune.

     La gunoi cu voi! Juma' de pubela s-a umplut. Geci vechi, cămăși, tricouri, pantaloni, hanorace… orice. Am tăiat în "carne" vie. Mi-au rămas câteva cămăși, 5-6 tricouri demne de ieșit din casă cu ele, mai multe (dar totuși jumătate din câte erau) tricouri de curte și vreo 4-5 perechi de pantaloni.

AER, AERISIT, LIBERTATE, SIMPLITATE! Asta-mi inspiră acum dulapul meu de haine, care practic e compus din 2 etaje, 2 rafturi și… să zic așa ochiometric 10 -12 umerașe (fiecare cu câte 1 articol). TOT! cu tot cu geci de iarnă &stuf!

Simt o mare eliberare, simt că, paradoxal, pot să aleg, le văd mai bine, sunt mai puține, mai ușor de ales, mai puțin timp pierdut cu activitatea asta irelevantă pentru mine în 90% din cazuri. Băi, deci n-am timp de prostii, așa că am aruncat mizeriile, am păstrat doar jegurile și cu alea mă îmbrac. F*ck this!

Deseară merg la Gala Societății Civile și n-am nimic decent. Nu mai găsesc nici cămașa aia albă cu dungi așa că asta e. Blugi și altă cămașă it is! take or leave it!

foto

 

 

5 thoughts on “Omorând procrastinarea

  1. Ca sa mearga treaba cu hainele de dat trebuie sa ai o hala si sa-ti pui la punct linie de productie pentru diverse selectii. Asta e concluzia mea dupa luni intregi de golit prin casa. Ce-ai facut tu e fix cam singura metoda care functioneaza de fapt.
    0    0
  2. Asta am facut si eu zilele trecute, dar am avut rabdare sa le probez, sa le sortez si ce nu mai foloseam sa le pun in cutii pentru donatii. Stiu ca e bataie mare de cap, dar hainele presupun o investitie mare fara amortizare, macar sa fie purtate cat mai mult. Asa ca m-am dus la posta si am trimis coletul unor cunostiinte mai nevoiase, abia astept reactia lor.
    0    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com