Orasul ne-a nenorocit

Suntem cu totii din ce in ce mai handicapati de naturalul din noi.

Nu atat stilul de viata si orasul, cat lipsa tangentei intre noi si energia telurica, ne fac sa fim stingheri, straini atat fata de natura, cat si fata de cei de langa noi si in cele din urma fata de noi insine.

Traim inconjurati de materiale artificiale, de betoane, plastice si otel care ne rup de legatura cu mediul pentru care am fost proiectati sa traim. Iar asta ne afecteaza.

Stim cu totii cel putin o persoana care atunci cand iesim in natura, inevitabil toate gazele stau gramada pe ea, in timp ce restul n-au nici o problema. Se intampla de obicei cu cei care nu ies in natura suficient de des incat aceasta sa-i “recunoasca.”

Stim deasemenea oameni care cheama electricianul sa le schimbe un bec, din acela care se desurubeaza, se scoate si se insurubeaza cel nou in loc. Atat de simplu. Si totusi avem nevoie sa platim un “specialist” pentru asta.

Avem nevoie de un “specialist” sa ne spuna ce anume ne face fericiti, pentru ca noi n-avem timp sa ne gandim la asta, avem nevoie de un “specialist” in orice tampenie din viata noastra care se rezolva printr-un simplu apel la ceea ce englezii numesc “common sense”, un fel de ansamblu al cunostintelor si experientelor pe care majoritatea oamenilor deja le au. E in ei sau ar trebui sa fie. Trebuie doar sa se trezeasca din amortire.

Tehnologia de multe ori ne face sa fim handicapati.

Sa luam exemplul GPS-ului, care e o chestie fantastica. GPS-ul e un instrument fenomenal. Vorbesc serios. Dar atunci cand ma iau dupa GPS ca sa merg pe trasee cunoscute sau in zone cunoscute si nu mai gandesc ca aici trebuie sa fac dreapta, pentru ca-mi “zice GPS-ul”, atunci cand ajung in stadiul asta, am toate sansele sa devin handicapat de simtul orientarii.

Si-n aceeasi situatie ca simtul orientarii sunt multe din simturile noastre.

[tentblogger-youtube ZyqFqjCZqrA]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.