Văd părinți care se vaietă de comercianți

Văd părinți care se vaietă de comercianți

… cum se folosesc hienele astea de copiii lor ca să vândă mai mult. Adevărul e la mijloc. Dacă ești comerciant, mic, mare, nu contează, ai un singur scop. Maximizarea profitului, care de cele mai multe ori se face prin creșterea vânzărilor. Așa e în capitalism, dragi părinți. Cum? Nu știați?

Adică pe de o parte ieșim și protestăm să nu ne întoarcem în comunism, mergem la corporație unde frecăm xls-uri sau mai știu eu ce magii facem din taste pentru maximizarea profitului, dar strâmbăm din nas când suntem în partea cealaltă? Nu e tocmai ok. Toți vor să trăiască!

În loc să cerem interzicerea comerțului în diverse forme, (piață liberă?da, chiar și la nivelul ăsta!) nu mai bine ținem noi niște lecții de finanțe copiilor? Nu mai bine îi învățăm cum e povestea asta cu banii care nu cresc în portofel? Dacă sunt mai mari, nu mai bine le dăm noi niște sarcini plătite ca să vadă cam ce e aia muncă vs bani? Eh? Hai să încercăm să facem astea și apoi dacă tot urlă că vor tot felul de prostii mai vedem cum e și-n partea cealaltă. Schimbare începe din noi sau cum era aia?

Sigur că e mai ușor să zici "să se interzică…" Ia nu mai cumpărați și o să vedeți cum dispar singuri, dacă tot nu-i mai vreti!

De partea cealaltă trebuie mai multă decență, mai puțină agresivitate, mai multă omenie și înțelegerea faptului că e vorba de copii! Se poate și capitalism cu puțină omenie. Sigur, sigur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com