Cum poți trăi ca acum 1000 de ani

     În satul Tecșești se desfășoară un proiect care-și propune promovarea tradițiilor românești și a istoriei acestor meleaguri. Inedit este faptul că există posibilitatea de a locui în muzeul respectic o perioadă mai mare de timp învățând să te gospodărești cu mijloacele și uneltele de acum 500, 1000, în funcție de ce perioadă istorică îți alegi. Asta mi se pare genial. Să simți pe pielea ta cum se trăia atunci. Sigur asta costă, nu e pe degeaba, dar dacă donați pe Indiegogo puteți primi o invitație la diverse ateliere sau chiar un sejur "nothing inclusive" în muzeul viu.

 "Este ca un tunel al timpului, prin care poţi călători dacă eşti pasionat de istorie, de legendele cu daci, solomonari, zmei şi vârcolaci. Este complex pentru că este şi o formă de antreprenoriat social, în sensul în care ajută ca micul sat izolat din Apuseni, unde mai trăiesc doar 14 bătrâni în prezent, să rămână viu, să pună în valoare resursele naturale ale zonei, să perpetueze cultura locului şi să producă un impact economic, cultural şi social durabil"

foto

 

sursa

2 thoughts on “Cum poți trăi ca acum 1000 de ani”

    1. Trăiesc totuși mai bine. Mănâncă mai bine, muncesc mai puțin, mai ușor. Acum 100 de ani, d’abia supraviețuiau. Asta cu fântâna nu s-a mai schimbat? Mi-ar plăcea o statistică pe tema asta și aia cu wc-ul. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.