Ce poți învăța din serialele Netflix!

În ultimele 2 luni m-am apucat de câteva seriale pe Netflix alese aproape la întâmplare: “Lost in space”, “The 100”, “Vikingii” și o comedie lejeră “The Ranch”. În toate aceste seriale se desprind câteva teme comune:

  • Protejează-i pe ai tăi. În timpuri grele, când lucrurile se-mput sau cum spun prepperii SHTF (shit hits the fan), oamenii vor căuta mereu să-i apere pe cei apropiați lor. Aproape indiferent de natura situației, de nivelul de morală al deciziei pe care urmează să o ia, în cele din urmă balanța va înclina spre protejarea “alor tăi” (familie, grup restrâns de prieteni, vecini, neamuri, trib, gintă etc) în general oameni apropiați (fizic) de tine, cei alături de care îți petreci o bună parte din timp.
  • Inteligenții au de câștigat. Deși forța fizică este foarte utilă de multe ori și-n multe situații, pe termen mediu și lung, au de câștigat  cei mai înzestrați la tărtăcuță. Ăia mai deștepți care privesc lucrurile în ansamblul lor și pe termen mai lung. Dacă forța fizică vine ca bonus, atunci ești clar un câștigător.
  • People skills matters. Super important să știi să vorbești cu oamenii și să dozezi foarte bine gradul de sinceritate și deschidere.

Și or mai fi și altele care-mi scapă acum probabil. Voi ce-ați învățat de la Netflix? 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.