“Prepperi” și cutremurul din Alaska

Doar când spui Alaska, e imposibil să nu te gândești la supraviețuire și cum naiba să faci să nu-ți fie frig niciodată. Doar când o spui, dară minte să mai și locuiești acolo.

Cu toate astea sunt oameni care locuiesc acolo și cutremurul ăsta i-a prins nepregătiți. Mă uitam la familia asta care stă undeva în Alaska, off-grid, bazându-se pe un generator și alimentarea casei cu gaze. A venit cutremurul și i-a prins nepregătiți. Și se gândesc să doarmă în mașină sau alte minuni de soluții!

Cum să n-ai tu șopronu plin cu lemne de foc? cum să n-ai tu o sobă pe lemne în ALASKA frate? Un șemineu, ceva? Cum să n-ai fotovoltaice în ALASKA? O rezervă de apă, lanterne și multe altele… Sigur, stați în mașină peste noapte și comandați pizza. E mai sigur!

Am o vagă bănuială că tipul nici nu prea știe cum funcționează lucrurile prin casa lui pentru că la un moment dat, zice că s-au oprit gazele și trebuie să găsească soluții să încălzească casa să nu înghețe țevile și să plesnească. Apoi câteva minute mai târziu, ne explică de fapt cum funcționează valva de sigurnață de pe conducta de gaze. Cum se închide ea automat în caz de cutremur și cum se resetează relativ ușor!

3 thoughts on ““Prepperi” și cutremurul din Alaska”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.