Primăria sectorului 2 sunt proști

     Știu că asta nu e o noutate, dar simt că trebuie să vă povestesc. Treceam azi pe Bd. Dimitrie Pompeiu și mă uitam cum vatmanul tramvaiului nu putea trece mai departe pentru că o mașină (pariez că o parcase o pisi) îi stătea în cale. Era la limită.Tămbălău mare, lume, tramvaie oprite, gură cască, știți genul. Doi aiuriți de la A1 încercau să facă ceva content, taximetriștii gură cască. Dar practic, nimeni nu făcea nimic util.  Mânat de un imbold oarecum străin sau cel puțin rar pe la mine, i-am zis vatmanului:

– Haideți să încercăm să o mutăm 2 cm., e păcat de vopseaua aia roșie. Ar fi suficient. Aproape că m-am rugat de el să facem asta. El preferă să stea să ăstepte. (CE?)

– Hai că se poate dacă ne punem toți. Zise un taximetrist cu cafeaua de la tonomat în mână. Știți, era fix genul ăla! Mă uit la el, mă uit la cafeaua lui, mă uit la el iar, mă uit iar la cafea. Într-un final a rezemat cafeaua de mașina și a prins și el de ceva din mașina aia. 4-5 inși am mutat vreo 2-3 cm mașina lui pisi și a trecut tramvaiul. Reporter A1: – De câte ori se întâmplă asta? Cât de des?

Vatman: De vreo 3-4 ori pe ZI.

     Bun asta e situația de facto: între banda de mers și linia de tramvai e un spațiu cu o mizerie de bordură . Un total de vreo +2 metri, complet inutili. Peste ea încalecă zilnic zeci de mașini. Poliția și primăria au pus semne de parcarea interzisă. Degeaba. A fost o luna-două cânđ au dat amenzi la greu. Se aerisise puțin. Dar a trecut și e haos iar.

     Dacă aș fi primărie, aș desființa mizeria de bordură, aș delimita cu stâlpișori limita până la linia de tramvai și aș desena pe asfalt locuri de parcare cu plata prin SMS/tonomat/etc. (de pietoni au avut grijă și au pus stâlpișori să nu mai parcheze lumea pe trotuar. Ok.) Pus din 2 în 2 locuri de parcare soluția de plată. Ce rezolvă asta?

1 – bagi în legalitate un fenomen pe care nu e ești în stare să-l stăpânești prin metode coercitive gen amenzi, pentru că PUR SI SIMPLU NU SUNT LOCURI DE PARCARE. SUNT MAI MUUUULTE MAȘINI. E logic, e firesc, e cum vreți voi, să existe mașini parcate ilegal. Nu există altă variantă.

2 – O ajuți pe pisi să nu parcheze în calea tramvaiului de 3-4 ori pe zi. Fluidizezi puțin circulația tramvaiului.

3 – Iei o brumă de bani fără să ai agenți pe teren. Știu că și din amenzi se iau bani, dar ca să le aplici ai niște costuri/amendă și niște proceduri relativ greoaie. E posibil ca plata prin sms/tonomat/sau orice altă cale, să fie mai eficientă. Ar trebui făcut un calcul aici.

Știu calcul, primărie, e greu!

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.