Rahova s-a mai “spălat”?

Am venit duminică dimineață din parcul Carol și ne-am oprit în piață în Rahova pentru niște legume și verdețuri de la "țărani". Nu mai oprisem pe acolo de anul trecut:

1 – Șoc! Două benzi libere în dreptul pieței. Nici o mașină parcată pe stradă. Era atât de ciudat încât pentru o clipă m-am gândit că s-a mutat piața sau e în renovare sau ceva de genul ăsta. Nimic din astea. Doar era liberă strada. Așa cum ar trebui să fie.

2- În schimb două mașini de la rutieră patrulau în zonă dus întors taxând orice tentativă de parcare"stau 5 minute", pe stradă sau virat stânga/dreapta unde nu ai voie. Am parcat 500 m mai departe de piață în parcarea unor blocuri, în spate.

3-  Trotuarele erau libere și poate d'aia nu mai părea zona așa de aglomerată. Fără tarabe impovizate, fără florărese cu taraba până-n buza trotuarului, nimic din toate astea. Doar spațiu, liber, aerisit. O senzație ciudată, dar plăcută.

4- Chiar și în piața propriu-zisă era muuult mai liber. Atât de liber încât mă gândeam c-am greșit ziua sau ora. Nu, era duminică dimineața, în jur de 11. Ok, sa zicem că era puțin cam târziu, dar vânzătorii erau toți acolo. Deci nu eram la spartul târgului, totuși.

5- N-am mai găsit covrigi la orice colț. Am mers ceva până am gasit o covrigărie. Dar măcar era decentă.

6- Am cumpărat o brânză de oaie excelentă, la un preț excelent.(27 de lei pe o bucată care cred că avea cam 1kg. în Cora e cam 40 lei/kg), căpșuni cât prunele și fără gust, pere bune, lobodă, etc.

Hai că se poate! Serios!

foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.