Raw vegan e un stil de viata

Sunt multi care sar de fund in sus cand aud sintagma asta, raw-vegan, exact ca aia care se basica la auzul cuvintelor MLM. Lor le dedic poza de mai jos cu indemnul de a nu tine capul doar ca sa nu le ploua-n gat.

Revenind… sunt multi care isi propun sa critice alimentatia raw vegan  cu argumente care tin de biochimie, ba chiar sunt cate unii care au trecut la tipul asta de alimentatie si atat. Si pe langa faptul ca l-au abordat prost s-au rezumat doar la alimentatie.

Raw-vegan e un stil de viata. N-o sa vedeti (decat poate exceptional) un raw vegan sedentar sau unul cu un mod de viata agitat si nervos, always on the run. Raw vegan  nu inseamna sa mananci doar iarba sau frunze crude. Sunt si d’astia care mananca din flora spontana si n-au nici pe naiba, dar ei intra in categoria DON’T TRY THIS AT HOME.

Exista o intreaga bucatarie raw-vegan, in care alimentele pot fi combinate si gatite pana la temperaturi de maxim 40 grade, pentru ca dincolo de temperatura asta se considera ca alimentele isi pierd din proprietatile optime pe care le au atunci cand sunt consumate ca atare.

Raw-vegan e un stil de viata bazat si pe echilibru, pe miscare fizica, pe ingrijirea, trupului si a spiritului. Dus la extrem poate ca nu e perfect, dar in mod evident, (1, 2, 3), e cel mai sanatos stil de viata.

2 thoughts on “Raw vegan e un stil de viata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.