Regula taxi-urilor in aeroport

            Am fost prin cateva aeroporturi si am observat si-n afara si chiar la noi, de ex. in Timisoara, dar si-n Bucuresti, faptul ca exista o ordine a taxiurilor din aeroporturi in preluarea clientilor. Foarte frumos, civilizat, la rand, primul venit, primul servit, fara tiganii de genul “Un taxi domnu? Un taxi ieftin!”. Bine, in Otopeni astea inca exista, nu stiu de ce sau cum functioneaza pentru ca exemplarele alea pentru mine, nu exista. Sunt ca paria!

                   Bun! Ajung in Otopeni, ignor paria de pe culoarele aeroportului, ajung la coada de taxiuri. Handralaii erau adunati ca ciorile, ca majoritatea erau ciori,  langa prima masina. Un taxi no name cu sofer tigan!

                 Ok zic pass la asta. Si ma indrept spre a 2-a masina, de la Fly taxi, parea mai de doamne ajuta, plus ca aveam nevoie de formalitati ca sa decontez. Tiganu si ceilalti nu si nu, ca asa e ordinea, prima masina, toate au acelasi tarif, nu pleaca urmatoarea pana nu pleaca prima.

            Ok bun, dar eu nu vreau sa plec cu aia, eu am o dambla si vreau sa merg cu o alta firma. Nu se poate ca masinile erau, aliniate pe un culoar delimitat si nu se putea iesi decat prin fata. Da, nene zic, dar dai si tu putin masina mai in fata ca sa poata iesi a 2-a. Nu, ca n-avem voie de la aeroport, bla, bla, bla… a fost invidios pe sucesul celuilalt, ce sa mai… Am stat 20 secunde, pana a venit o femeie, din alta tara si a luat primul taxi. Ea era preocupata sa comunice adresa de pe un biletel jigodiilor de acolo.

               Voua cum vi se pare chestia asta? Imi restrange intr-un fel dreptul in alegerea firmei de taxi, dar impune intr-un fel putina ordine, cat de cat. Daca eu vreau sa plec cu a 4-a masina din coada, ca e o firma in care am eu incredere, ce fac, astept poate si o ora pana pleaca cele din fata? sau merg cu cine se nimereste cu riscurile de rigoare. Ok, sa zicem ca nu sunt riscuri, dar nu-mi place mie culoarea masinii aleia, eu aleg alta, de ce sa astept?

Trebuie sa existe o solutie mai buna, dar eu n-am vazut si nu ma pot gandi la una acum. Ma pot gandi doar la intrebarea lui Arhi catre taximetristi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.